Vitamine en mineralen

Vitamine C kan de voortgang van leukemie stoppen

oranges and vitamin c with injection - Vitamine C kan de voortgang van leukemie stoppenVitamine C kan de voortgang van leukemie stoppen

Sinds de jaren '70 hebben onderzoekers belangstelling getoond voor hooggedoseerde vitamine C en het therapeutische potentieel ervan voor de behandeling van kanker. Nieuw onderzoek laat zien hoe vitamine C zou kunnen voorkomen dat leukemische stamcellen zich vermenigvuldigen en dus sommige vormen van bloedkanker blokkeren tegen oprukken.

Nieuw onderzoek suggereert dat vitamine C, wanneer het intraveneus wordt toegediend, kan voorkomen dat leukemische stamcellen zich vermenigvuldigen.

Het bewijs voor vitamine C als een effectieve behandeling voor kanker blijft controversieel. Verschillende studies hebben aangetoond dat het tegen een breed scala aan kankers werkt, waaronder pancreaskanker , leverkanker , darmkanker en eierstokkanker . Andere studies hebben echter gesuggereerd dat het chemotherapie minder effectief zou kunnen maken .

Nieuw onderzoek - uitgevoerd door wetenschappers van het Perlmutter Cancer Center aan New York University (NYU) Langone Health in New York City - onderzoekt het effect van vitamine C op bloedkanker.

De eerste auteur van het onderzoek is Luisa Cimmino, Ph.D., een assistent-professor bij de afdeling Pathologie van NYU Langone Health, en de bevindingen werden gepubliceerd in het tijdschrift Cell.

De rol van het enzym TET2 bij leukemie

Van een enzym genaamd Tet methylcytosine dioxygenase 2 (TET2) is bekend dat het de mogelijkheid heeft om stamcellen te maken - wat ongedifferentieerde cellen zijn die nog niet een specifieke identiteit en functie hebben gekregen - differentiëren tot volwassen, normale bloedcellen die op dezelfde manier afsterven als elke andere andere normale cel.

Dit is gunstig voor patiënten met leukemie , waarbij bloedstamcellen niet worden "verteld" om te rijpen, dus in plaats daarvan regenereren ze zichzelf en vermenigvuldigen zich tot in het oneindige. Dit stopt het lichaam met de productie van normale witte bloedcellen, die ons immuunsysteem nodig heeft om infecties te bestrijden.

Genetische veranderingen kunnen de gunstige werking van dit enzym beïnvloeden. De auteurs vermelden in hun onderzoek dat 10 procent van de patiënten met acute myeloïde leukemie , 30 procent van de patiënten met een type pre-leukemie genaamd myelodysplastisch syndroom, en 50 procent van degenen met chronische myelomonocytische leukemie een genetische storing hebben die de TET2 verlaagt.

Daarom gingen prof. Cimmino en zijn collega's op zoek naar hoe dit enzym genetisch kan worden gestimuleerd en of vitamine C al dan niet kan worden gebruikt om dit te doen.

Het TET2-gen in- en uitschakelen

De onderzoekers hebben muizen genetisch gemanipuleerd om het enzym te missen, omdat ze muismodellen hebben ontworpen met het TET2-gen "ingeschakeld" en "uitgeschakeld". Toen het gen uit was, ontdekten de onderzoekers dat stamcellen defect begonnen te raken. Toen de onderzoekers het gen weer aanzetten, waren deze storingen omgekeerd.

Het was de onderzoekers bekend dat bij leukemie en andere bloedziekten die afhankelijk zijn van de genetische storingen van TET2, slechts één van de twee kopieën van het TET2-gen is veranderd.

Dus veronderstelden ze dat een hoge dosis vitamine C die intraveneus wordt toegediend, de defecte kopie van het gen zou kunnen compenseren door de werking van de kopie te versterken die nog steeds normaal functioneert.

Vitamine C, PARP-remmers blokkeren kankercellen

De studie bevestigde de hypothese van de onderzoekers. Ze ontdekten dat een hoge dosis vitamine C een genetisch mechanisme bevorderde dat de TET2-functie herstelde. Dit mechanisme wordt DNA-demethylatie genoemd - een proces dat, eenvoudig gezegd, genen activeert die stamcellen "vertellen" om te rijpen en evolueren naar de dood, zoals normaal. Dit proces werkt niet goed bij patiënten met TET2-genetische mutaties.

De nieuwe studie geeft echter hoop aan deze patiënten, omdat de onderzoekers ontdekten dat intraveneuze behandeling met vitamine C DNA-demethylatie bevorderde, "vertellende" stamcellen om te rijpen en te sterven. De behandeling stopte ook leukemie-kankerstamcellen die van menselijke patiënten waren getransplanteerd naar muizen van het groeien in de knaagdieren.

De resultaten zetten de onderzoekers ertoe aan om te zien wat er zou gebeuren als ze het therapeutisch potentieel van vitamine C combineren met een klasse van geneesmiddelen tegen kanker die PARP-remmers worden genoemd. Dit zijn "een soort drug waarvan bekend is dat ze de celdood van kanker veroorzaken door de reparatie van DNA-schade te blokkeren en [zijn] al goedgekeurd voor de behandeling van bepaalde patiënten met eierstokkanker", legt prof. Cimmino uit.

De onderzoekers ontdekten dat deze combinatie de werkzaamheid van de vitamine C-behandeling verhoogde, waardoor het nog moeilijker werd voor de leukemische stamcellen om zichzelf te vernieuwen.

Wat zijn de klinische implicaties?

Correspondende studie auteur Benjamin Neel, Ph.D., directeur van het Perlmutter Cancer Center, sprak met Medical News Today over het belang van hun bevindingen.

"Onze resultaten suggereren dat een hoge dosis vitamine C - en het is belangrijk om op te merken dat dit betekent dat doses die [intraveneus] toegediend moeten worden - mogelijk therapeutisch voordeel hebben bij het TET2-gemuteerd myelodysplastisch syndroom, alleen of in combinatie met de huidige demethylerende therapieën en / of PARP-remmers. "

Benjamin Neel, Ph.D.

"Ons werk suggereert ook dat vitamine C plus / minus PARP-remmers mogelijk deel uitmaken van een gunstige strategie voor TET2-mutant [acute myeloïde leukemie]", voegt Dr. Neel toe. Maar de auteur waarschuwt dat dit alleen predicaties zijn en dat ze 'in klinische onderzoeken getest moeten worden bij menselijke patiënten'.

"Dr. Abdul Maher-Hay van [het Perlmutter Cancer Center] heeft een multi-center studie georganiseerd om de effecten van vitamine C te testen in middelmatig en hoog-risico [myelodysplastisch syndroom]", vertelde Dr. Neel ons. "De resultaten van deze proef zullen best interessant zijn."

Dr. Neel deelde enkele MNT- richtingen met MNT voor toekomstig onderzoek en zei: "We plannen ook bijkomende preklinische studies om de effecten van hooggedoseerde vitamine C in combinatie met PARP [remmers] te testen in meer modellen van [acute myeloïde leukemie]. ] en in primaire patiëntmonsters. "

"En ten slotte plannen we experimenten om andere middelen te identificeren die mogelijk synergistisch zijn met vitamine C in monsters van [acute myeloïde leukemie]."