Slaap & Dromen

VOEDSEL DIE U GEEN SPIJSVERTERINGSPROBLEMEN OPLEVEREN VOOR HET SLAPEN GAAN

late night snacks - VOEDSEL DIE U GEEN SPIJSVERTERINGSPROBLEMEN OPLEVEREN VOOR HET SLAPEN GAANVOEDSEL DIE U GEEN SPIJSVERTERINGSPROBLEMEN OPLEVEREN VOOR HET SLAPEN GAAN

Velen van ons zullen het gevoel kennen. Je bent moe, kijk uit naar bed, maar net als je je reis naar het koninkrijk van de slaap begint, voert je maag een almachtig gebrul uit. Honger heeft toegeslagen. Misschien niet de noodzaak van een driegangenmaaltijd, maar slechts een van die late night snacks. Het probleem is dat eten voor het slapengaan kan leiden tot indigestie, dus ga je honger naar bed? Of eet je voor het slapen gaan?

De oorzaken van indigestie

Indigestie kan vele oorzaken hebben, dus we raden aan om deze NHS-gids over indigestie te lezen om volledig vertrouwd te raken met het ongemak. Een van de hoofdoorzaken van indigestie is eten, waardoor je maag zuur maakt. Dit zuur kan uw maagwand, het bovenste deel van uw darm of uw slokdarm irriteren.

Is het eten voor het slapen OK?

Ja. Late night snacks helpen bij het stabiliseren van uw bloedsuikerspiegel, die belangrijk zijn om u te helpen goed te slapen, uw lichaam en hersenen na een lange dag nieuw leven in te blazen en uw lichaam voor te bereiden om de volgende ochtend verfrist wakker te worden. Als uw bloedsuikerspiegel te laag is, zult u moeite hebben met slapen en zal het moeilijk zijn om uit bed te komen. Vermijd hoog-suikervoedsel zoals ijs of koekjes en kies in plaats daarvan voor de laag-carburator, hoog - eiwitopties hieronder ...

yogurt with granola and berries - VOEDSEL DIE U GEEN SPIJSVERTERINGSPROBLEMEN OPLEVEREN VOOR HET SLAPEN GAAN

Wat zijn de beste en gezondste late night snacks?

Yoghurt (vetvrij)

Vetvrije yoghurt zit boordevol voedingseiwitten of probiotica en andere heilzame voedingsstoffen. Door dit eiwit voel je je langer vol en is het de perfecte snack om tot de ochtend honger te houden.

wit vlees

Heb een stuk kip of kalkoenvlees. Wit vlees verteert heel langzaam, het heeft een zeer lage insulineafgifte en bevat glucagon, dat het lichaam helpt opgeslagen koolhydraten en vet voor energie later op te breken. Vermijd rood vlees, want dit bevat tyrosine, dat de productie van cortisol stimuleert, een stresshormoon dat zeker niet helpt om te slapen.

Lees meer: Wat gebeurt er met uw lichaam gedurende 8 uur slaap?

Kwark

Een kleine kom cottage-kaas verteert langzaam en bevat vullende eiwitten. Net als bij vetvrije yoghurt, houd je kwark eenvoudig en suikervrij en plaats je deze in plaats daarvan met een paar bessen.

Crackers van hele tarwe

Een paar volkoren crackers houden je lichaam uit de buurt van de honger tot het ontbijt. Eet je geen weg door de hele doos, want een paar crackers met een paar plakjes kaas zullen je maag verzadigen zonder aanmatigend te zijn.

Groenten

Rauwe groenten zoals komkommer, wortels en broccoli vullen elkaar, bevatten weinig calorieën en bieden complexe koolhydraten. Deze complexe koolhydraten worden langzaam afgebroken en houden je de hele nacht vol. Als je, zoals zo velen van ons, geniet van een lekkere dip, kies dan voor een niet-pikante hummus, want die bevat vitamine B6, essentieel voor de aanmaak van melatonine, het slaaphormoon.

BRAT-voedsel

Bananen, rijst, appelmoes en toast. Deze voedingsmiddelen zijn zeer licht verteerbaar, waardoor ze perfect zijn voor een snack voor het slapen gaan. Met name bananen helpen je in slaap te vallen, omdat ze gevuld zijn met kalium en magnesium, en deze beide verdubbelen als natuurlijke spierverslappers.

vegetables and hummus - VOEDSEL DIE U GEEN SPIJSVERTERINGSPROBLEMEN OPLEVEREN VOOR HET SLAPEN GAAN

Wat zijn de ergste late night snacks?

Het is heel gemakkelijk om je slaap te verpesten met een zeer slechte keuze voor het slapengaan. Deze kunnen indigestie, brandend maagzuur en zure terugvloeiing veroorzaken waardoor uw slaap echt lijdt.

Meer lezen: de Sleep Health Calculator

Hoog suiker en veel koolhydraten

Deze zullen de inspanning van uw lichaam bemoeilijken om zich te vestigen en te herstellen aangezien zij de productie van insuline onderdrukken. Ze zorgen er ook voor dat je vet opslaat en daardoor aankomt, dus leg die late nachtkoek neer en geef jezelf voldoende tijd tussen je avondmaal en je bedtijd.

Vet, vet en zwaar voedsel

Deze nemen je lichaam een ​​lange tijd om te verteren. Als je net spek en eieren hebt gegeten, zal je lichaam niet de tijd vinden om zich te vestigen en een vette snack plotseling te verteren.

Grote maaltijden

Dit is de ergste van alle late night snacks - een enorm diner zal simpelweg op je maag drukken terwijl het een teveel aan zuren produceert om te verteren. Dit zal op zijn beurt allerlei soorten onaangenaam gevoel van indigestie veroorzaken.

vloeistoffen

Deze zullen je slaap om allerlei redenen verstoren. Cafeïne heeft een halfwaardetijd van 8 uur, dit is de hoeveelheid tijd die het in uw bloedbaan doorbrengt. Dus als je een avondkoffie hebt, maak het dan decaf. Alcohol voorkomt dat je de REM-slaapfase binnengaat, wat betekent dat je lichaam en brein niet goed herstellen en je voorbereiden om wakker te worden. Probeer binnen 90 minuten na het naar bed gaan water of vloeistof te vermijden. Je lichaam zal je er dankbaar voor zijn en je zult wakker worden als je je verfrist voelt!

wake up refreshed - VOEDSEL DIE U GEEN SPIJSVERTERINGSPROBLEMEN OPLEVEREN VOOR HET SLAPEN GAAN