Slaap & Dromen

WAAROM LUCIDE DROMEN? 10 ONGELOOFLIJKE VOORDELEN VAN LUCIDE DROMEN

Er zijn enorm veel voordelen die je kunt halen uit lucide dromen, veel te veel om in een eenvoudige blogpost te behandelen, maar ik zal het proberen. Hier zijn de voordelen van de lucide dromen die ik heb gevonden, ik weet zeker dat er meer zijn!

1: Bepaal waar je over moet dromen

Je kunt beslissen WAT om over te dromen. Dit kan betekenen het verkennen van een nieuwe planeet, een nieuw land, of zelfs maar een nieuw soort voedsel proberen, zonder je zorgen te hoeven maken over hoe het zal smaken. Je kunt dit allemaal doen zonder je zorgen te maken over wat er fout kan gaan, omdat je WEET dat het in je hoofd zit!

Dit betekent dat je de dingen kunt kiezen waarvan je droomt, voordat je zelfs maar gaat slapen. Je kunt zelfs beslissen waar je over wilt dromen TERWIJL je in de droom bent. Als je besluit dat je een jungle wilt verkennen, kan dat!

2: Ontdek je creativiteit

Kom weer in contact met je innerlijke kind en stimuleer je creativiteit. Lucide dromen laten je onbeperkte inspiratiebronnen aanboren. Je onderbewustzijn is in staat om bijna alles te verbeelden en te ervaren, en met lucide dromen kun je precies dat doen.

3: herenig met verloren geliefden

Als je in het verleden een vriend of familielid bent kwijtgeraakt, is een van de beste voordelen van lucide dromen dat je je kunt herenigen met die persoon of mensen. Je kunt ze oproepen in je droom en met hen communiceren alsof ze er echt zijn.

Je wordt wakker met mooie herinneringen aan die persoon, alsof je JUIST bij hen was geweest. Dit is een geweldige manier om iemand vaarwel te zeggen als je nog nooit de kans hebt gehad. Dit doen is ook redelijk gemakkelijk, maar dat is een onderwerp voor een andere blogpost!

4: angsten uit je hoofd verwijderen

Een van de krachtigste voordelen van lucide zijn, is de angsten van je geest VERWIJDEREN . Die fobie die je hebt gehad sinds je een kind was? WEG. Ik heb een handleiding geschreven over het verwijderen van angsten en de stappen zijn heel simpel. Er zijn slechts 2 stappen om angsten te verwijderen!

5: praat met je onderbewustzijn

Je kunt via een lucide droom praten met je werkelijke onderbewustzijn. Hierdoor kun je communiceren met het innerlijke bewustzijnsniveau dat bijna altijd verborgen is onder het oppervlak. Je kunt dit niet doen als je wakker bent, omdat je onderbewustzijn te krachtig en te complex is om er zelfs maar in te tappen, maar in een droom kan dat wel!

6: Oefen en verbeter op ECHTE vaardigheden

Wist je dat je echt ECHTE levensvaardigheden kunt oefenen in een lucide droom, en ECHT kunt verbeteren met die vaardigheid in het waakleven. Dit was een zeer verrassend voordeel dat ik een tijdje geleden ontdekte toen ik aan het leren was om te rijden. Ik deed altijd mijn lessen en oefende dan wat ik in mijn lucide dromen had geleerd.

Het gevolg was dat ik leerde rijden in een fractie van de tijd die ik normaal gesproken zou hebben gehad. Dit heeft me geld en tijd bespaard en dat betekende dat ik sneller een betere bestuurder werd! Je kunt veel vaardigheden oefenen in een lucide droom en ze verbeteren tijdens het wakende leven.

7: Betere, meer rustgevende slaap

Een van de voordelen voor de gezondheid van het hebben van lucide dromen is dat je daardoor een betere, diepere en meer rustgevende slaap zult ervaren. Dit is geweldig als je niet goed slaapt, omdat het leren van een paar belangrijke vaardigheden je slaapkwaliteit enorm kan verbeteren!

8: Veel plezier, elke nacht gratis!

Dit is waarschijnlijk een van de meest aantrekkelijke voordelen: plezier maken! Lucide dromen is een van de leukste dingen die je kunt doen. Denk er eens over na, je kunt ALLES doen wat je je ooit hebt voorgesteld, zonder bang te hoeven zijn dat het fout gaat of je kwaad doet.

Parachutespringen, een wolkenkrabber beklimmen, seks hebben met wie je maar wilt, tijdreizen, epische gevechten met draken, het is allemaal mogelijk. Het is niet alleen mogelijk, maar het is ook erg leuk om te ervaren! Je wordt wakker met prachtige droomherinneringen. Er zijn zoveel verschillende dingen die je zou kunnen doen in een droom.

9: een onbeperkte bron van inspiratie

Inspiratie is iets waar veel mensen moeite mee hebben. Het lijkt ongrijpbaar en vooral mensen die creatief moeten zijn, zoals artiesten, marketingdirecteuren of schrijvers, is een geweldige manier om inspiratie op te doen.

Improve your creativity with lucid dreams - WAAROM LUCIDE DROMEN? 10 ONGELOOFLIJKE VOORDELEN VAN LUCIDE DROMEN

Lucide dromen geven inzicht in je diepe niveaus van denken. De dingen die je niet eens weet dat je hebt meegemaakt of herinnerd, zijn allemaal opgeslagen in je onderbewustzijn, en zijn er goed voor het nemen in een lucide droom.

10: geen nachtmerries meer!

Heb je last van nachtmerries of slechte dromen? Niet langer, want met lucide dromen kun jevrij gemakkelijk nachtmerries stoppen . Het duurt niet eens zo lang en je kunt die nachtmerries veranderen in mooie, lucide dromen.

Het belangrijkste voordeel van lucide dromen

Het beste voordeel als je de beste versie van jezelf wordt. Je besteedt je tijd GOED, of je nu wakker bent of slaapt. Je verspilt je tijd niet, en je doet de dingen die JIJ in je leven wilt doen. Dat is elke prijs waard.

10 ONGELOOFLIJKE VOORDELEN VAN LUCIDE DROMEN