Slaap & Dromen

WAAROM SLAAP JE MET JE MOND OPEN? EN KWIJL JE IN JE SLAAP?

woman sleeping in bed - WAAROM SLAAP JE MET JE MOND OPEN? EN KWIJL JE IN JE SLAAP?WAAROM SLAAP JE MET JE MOND OPEN? EN KWIJL JE IN JE SLAAP?

 Het is de vloek van de nachtsloper en de meest gênante manier om wakker te worden. Op een bepaald moment zijn we allemaal wakker geworden met het gevoel van een koud, nat kussen dat zich nog steeds zo ongeveer aan de zijkant van ons gezicht vastklampt. Waarom gebeurt dit? Waarom slapen we soms met onze mond open? En nog belangrijker, kan dit worden voorkomen?

Baby with dribble - WAAROM SLAAP JE MET JE MOND OPEN? EN KWIJL JE IN JE SLAAP?

De oorzaken van kwijlen

Iedereen kwijlt, op de dag dat je natuurlijk alle speeksel in je mond doorslikt terwijl dit 's nachts is bedoeld om te vertragen. Maar voor de ongelukkigen gaat kwijlen de hele nacht in een snel tempo door. In feite is er zelfs een naam voor de voorwaarde om te veel speeksel te produceren: sialorrhea.

Er zijn 2 hoofdoorzaken van hoofddruppels:

Ademen door je mond : helaas ben je bewusteloos als dit gebeurt is het lastig om zeker te weten of je de neiging hebt je mond 's nachts te openen, maar als je een mondademhaling bent, ga je waarschijnlijk dribbelen, en je kussen en ochtend zelf zal lijden. Over het algemeen adem je door je mond omdat je neus niet genoeg zuurstof aan je lichaam geeft, dus je longen kiezen voor plan B en gebruiken je mond voor lucht, en dat is wanneer het speeksel het risico neemt op een snelle ontsnapping. Een mislukking van de neusademhaling kan een van deze problemen zijn:

  • Verstopte neus, vooral tijdens verkoudheid
  • Sinusinfectie en ontsteking
  • allergieën
  • Deviated Septum
  • Bepaalde medicatie
  • Alcohol
  • Roken

Je slaapstand : dit is waar de zwaartekracht tegen jou en je kussen werkt. Als u op uw voor- of zijkant slaapt, zal uw mond waarschijnlijk openhangen, waardoor het speeksel vrij kan druppelen. Terwijl als je op je rug slaapt, het speeksel zich achter in je keel zal verzamelen en je slikreflex activeert. Zoals Christopher Y. Chang , een chirurg in oor, neus en keel zegt: 'De mond is het pad van de minste weerstand. De lippen zijn daar. '

Meer ernstige problemen die kunnen leiden tot dribble van het kussen omvatten neurologische aandoeningen die kunnen leiden tot gedeeltelijke of volledige verlamming van het gezicht.

Gerelateerd: Hoe beter te slapen tijdens het allergieseizoen

De oplossingen voor Pillow Dribble

Stop met ademhalen door je mond:  begin met het identificeren van de oorzaak van je mondademhaling. Als u verkouden bent of een verstopte neus hebt, investeer dan in een decongestivum om de blokkade te verlichten. Dit zal tijdelijk zijn, want die verkoudheid vergeet niet om veel water te drinken, wat rust te nemen en op te laden. Vitamine C. Als allergieën of een chronische sinusinfectie het probleem zijn, is de beste manier om je arts te raadplegen over medicijnen.

Slaap op je rug

We weten dat je bewusteloos bent, maar je positie in bed kan worden geregeld. Begin de nacht op je rug en leg kussens op je zij om te voorkomen dat je omvalt, je kunt zelfs kussens en matrassen krijgen die zijn ontworpen om elke rugslaper te ondersteunen. Zie onze Bed en Matrasgids voor meer informatie over de slaaphouding.

Om je kussens te beschermen terwijl je het probleem probeert op te lossen, moet je ervoor zorgen dat je een paar waterdichte kussenbeschermers hebt en je covers regelmatig wassen.

Changing pillow - WAAROM SLAAP JE MET JE MOND OPEN? EN KWIJL JE IN JE SLAAP?

Hoewel kussenslopen beschamend kunnen zijn, kan het nog erger zijn. Als het een langdurig probleem is, kan uw arts u helpen om de oorzaak van uw probleem te vinden, zodat u uw slaapgezondheid verbetert, uw algehele gezondheid verbetert en uw kussen niet vergeet .