Gezondheid voor Vrouwen

WANNEER BEN IK PRECIES ZWANGER GEWORDEN? 

xconception start.jpg.pagespeed.ic.iuv5zOmbMv - WANNEER BEN IK PRECIES ZWANGER GEWORDEN? 

Dit is een oproep die ik altijd krijg: Help! Wanneer ben ik precies zwanger geraakt?

Meestal is de persoon aan de andere kant van de telefoon in paniek en overweldigd, en heeft hij meteen antwoorden nodig.

Ten eerste ben je niet de enige. Als je precies wilt weten wanneer je zwanger bent, heb je waarschijnlijk goede redenen om dit uit te zoeken. Veel vrouwen moeten het meteen weten.

Zelfs als de omstandigheden rond deze conceptie niet ideaal waren, is het belangrijk om een ​​paar keer langzaam diep in te ademen, zodat je helder kunt denken. Zorg er dan voor dat u zwanger bent door een urinezwangerschapstest te doen, als u dat nog niet gedaan heeft. Zoek uit of het een echt probleem is en niet alleen iets waar je je zorgen over kunt maken.

Als u een positieve zwangerschapstest hebt gehad en u zich zorgen maakt over precies wanneer u zwanger bent, moet u dit bespreken met uw zorgverzekeraar. Om de informatie te krijgen die u van hen nodig hebt, zijn er een paar dingen die u moet opschrijven en meenemen naar uw afspraak.

Wat je moet weten

  • Wat was de eerste dag van je laatste menstruatie?
  • Was je met behulp van een vorm van anticonceptie ? Zo ja, welke en wanneer? Heb je de pil gestopt of ben je vergeten het in te nemen? Verwijder je de ring? Ervaar een condoom pauze? Het is belangrijk om te onthouden als een van die dingen is gebeurd.
  • Heeft u een vorm van noodanticonceptie gebruikt ? Zo ja, wanneer en wat is er gebeurd?
  • Wanneer heb je geslachtsgemeenschap gehad?
  • Is er nog iets anders waar u zich zorgen over maakt, zoals het gebruik van medicijnen, alcohol of drugs? Zo ja, hoeveel en wanneer?
  • Maak je je zorgen over wie de vader is? Als dit het geval is, is het handig om te weten wanneer je intiem bent met elke partner.

Wat te verwachten van uw zorgverzekeraar

Uw zorgverlener wil misschien de zwangerschapstest herhalen en, als het positief is, een examen en eventueel een echografie willen doen om de zwangerschap te dateren. Eén ding dat je van je provider hoort, is dat zelfs met zeer geavanceerde technologie zoals echografie die een vrij goed beeld kan geven van hoe ver een vrouw is, deze een plus- of minus hebben van drie tot zeven dagen van variatie. Ze zijn goed, maar ze kunnen de conceptie niet op het uur of de dag aanwijzen.

Tot een week onzekerheid

We weten dat wanneer een vrouw ovuleert, het ei ongeveer 24 uur in haar eileider leeft. Toch kunnen we nog steeds niet precies voorspellen op welke dag of tijd een vrouw zwanger raakte om een ​​paar redenen: niet elke vrouw ovuleert en produceert een ei precies twee weken na de eerste dag van haar menstruatie. En tenzij je de ovulatie bijhoudt met basale lichaamstemperatuurgrafieken of urine-luteïniserende hormoontests, kan het zijn dat je weet wanneer je ovuleert. Bezoek de ovulatiecalculator van HealthyWomen .

Mannelijke factor

Om het nog moeilijker te maken om de exacte bevruchtingsdatum vast te stellen, kan sperma tot vijf dagen leven voordat hij een ei ontmoet. Hier is een scenario om te helpen verklaren: als een vrouw op zaterdagavond seks heeft, kan het sperma in haar lichaam leven en wachten tot het ei op woensdag wordt vrijgegeven. Als ze opnieuw geslachtsgemeenschap heeft op maandag of dinsdag, is het onmogelijk om te weten welke tijd leidde tot de zwangerschap.

Vaderschap

Als een vrouw zich zorgen maakt over het bepalen van precies wanneer ze zwanger is geraakt, kan ze zich ook zorgen maken over wie de vader van de baby is. In veel gevallen kunnen zorgverleners geen 100 procent garanties geven zonder genetische tests tijdens de zwangerschap of bloedonderzoeken nadat de baby is geboren.

Medicijnen, medicijnen en alcohol

Veel vrouwen willen weten wanneer ze bedacht zijn vanwege zorgen over blootstelling aan drugs en alcohol. Als dit uw zorgen zijn, is het belangrijk om te weten dat als blootstelling aan één van deze gevallen plaatsvond voordat de periode werd gemist, in de eerste 10 dagen na de conceptie, de kans groot is dat er geen effect was.

Echter, met bepaalde medicijnen of langdurig gebruik van drugs of alcohol, kunnen er effecten zijn, dus het is het beste om dit met uw zorgverlener te bespreken, omdat elke vrouw en elke situatie anders is.

Onthoud in elk geval dat u de informatie verzamelt die u nodig hebt en raadpleeg vervolgens uw zorgverlener voor meer informatie en advies.