overig

WANNEER ZIJN KINDEREN OUD GENOEG OM HUN EIGEN MEDICIJNEN TE NEMEN?

xkids medicine.jpg.pagespeed.ic.AYLa6TFRfP - WANNEER ZIJN KINDEREN OUD GENOEG OM HUN EIGEN MEDICIJNEN TE NEMEN?

 

Als onze kinderen de tienerjaren ingaan, beginnen we hen te vertrouwen met steeds meer verantwoordelijkheden. Een ding dat we niet te snel moeten afstaan, is de verantwoordelijkheid om medicijnen te nemen.

Rond de vijfde of zesde klas beginnen kinderen te zorgen voor hun eigen persoonlijke verzorging - dingen zoals douchen en hun haar wassen, hun tanden regelmatig poetsen en hun ouders vertellen wanneer ze bepaalde zorgproducten nodig hebben.

Sterker nog, naarmate kinderen ouder worden, nemen ze meer verantwoordelijkheden op zich. Ouders moeten er echter voor zorgen dat hun kinderen zich volledig bewust zijn van het belang van sommige van deze verantwoordelijkheden. Daarom is het belangrijk dat ouders het medicijngebruik van hun kinderen goed onderwijzen en begeleiden.

Zelfs wanneer kinderen regelmatig geneesmiddelen moeten nemen, zoals voor hyperactiviteit, allergieën, diabetes of andere chronische aandoeningen, moeten ouders blijven controleren of deze geneesmiddelen op de juiste manier worden gebruikt. Het is gemakkelijk om een ​​fout te maken in hoeveel medicijnen u moet innemen of hoe vaak.

Duizenden kinderen gaan elk jaar naar de SEH vanwege over-the-counter (OTC) -medicijnfouten en verkeerd gebruik of misbruik .

Praat erover

Toen mijn kinderen tieners waren en aan het sporten waren, namen ze hun deel van de pijnstillers over. Ik ben er zeker van dat ze er sommigen namen zonder dat ik het wist, maar ik probeerde degene te zijn die de paracetamol en ibuprofen droeg en ze uitdeelde als dat nodig en gepast was.

Zoals we allemaal weten, denken tieners dat ze onoverwinnelijk zijn. En soms denken ze "meer is beter." Ze denken misschien dat ze geen overdosis kunnen geven aan een pijnstiller of ander OTC-medicijn. Het is belangrijk om deze houdingen te corrigeren terwijl je kunt en hen de juiste manier te leren om medicatie te nemen, inclusief hoe je een mogelijke overdosis kunt vermijden.

Het is ook belangrijk om op groepsdruk te letten, waardoor tieners en tieners dingen kunnen doen die ze normaal niet zouden doen. Dat is waar ouderlijke grenzen zo belangrijk worden.

Als u uw kinderen voorlichting geeft over veilig en correct gebruik van medicijnen , zullen zij waarschijnlijk uw stem in hun hoofd horen en een gezond respect voor medicatie hebben - zelfs wanneer zij in de verleiding komen om iets te doen dat misschien niet veilig is.

Creëer een vertrouwensomgeving die discussie over het gebruik van verantwoorde medicijnen aanmoedigt. Moedig uw kinderen aan om met u of hun zorgverleners te praten als zij gezondheidskwesties of zorgen hebben.

Hier volgen enkele veiligheidslessen om met uw tieners en tieners te bespreken:

● Weet hoe u het label Drug Facts moet lezen . Het is op alle vrij verkrijgbare medicijnen en heeft belangrijke informatie over correct gebruik, dosering, bijwerkingen en nog veel meer.

● Deel nooit medicijnen. Tieners delen graag met vrienden, maar dit kan gevaarlijk zijn als hun vrienden allergieën of andere reacties op medicijnen hebben. Het is ook onveilig om enig geneesmiddel te nemen dat niet voor het specifieke symptoom is geïndiceerd.

● Meer is niet beter. Tieners denken vaak dat IS beter is, maar in het geval van medicijnen kunnen er meer schade aanrichten. Neem alleen de aangegeven dosis op het etiket op de aangegeven frequentie. Praat met uw kinderen over de gevaren van een overdosis medicijnen.

● Verdubbel geen medicijnen. Gelijktijdig gebruik van meer dan één geneesmiddel met hetzelfde werkzame bestanddeel of om hetzelfde symptoom te behandelen, kan gevaarlijk zijn en zelfs tot een mogelijke overdosis leiden.

● Geneesmiddelen die voor volwassenen zijn geëtiketteerd, zijn niet geschikt voor kinderen. Sommige adolescenten en tieners kunnen nog steeds te jong of te klein zijn voor een typische dosering voor volwassenen. Controleer de instructies voor leeftijd en gewicht op het etiket met medicijngegevens.

● Bewaar medicijnen altijd veilig, op en af ​​en uit het zicht. Dit is cruciaal als je jongere kinderen hebt die in je huis wonen of je huis bezoeken, maar het is een goede gewoonte voor iedereen. Accidentele vergiftigingen kunnen en zullen altijd gebeuren.