Fitness

 WARMING-UP OPWARMOEFENINGEN VOOR DE BENEN BEENSPIEROPWARMOEFENINGEN

345c8cb0bd654d1a80e4ef60dc74353f -  WARMING-UP OPWARMOEFENINGEN VOOR DE BENEN BEENSPIEROPWARMOEFENINGEN

 WARMING-UP OPWARMOEFENINGEN VOOR DE BENEN

Het lijkt misschien stom om je op te warmen voordat je gaat sporten – het is net die oude mythe over hoe je je auto bij koud weer inactief moet maken voordat je ermee rijdt. Het is echter echt belangrijk. Warming-up van uw benen verhoogt de bloedtoevoer naar de spieren en maakt de gewrichten losser. Dit helpt niet alleen om beter te presteren, maar het voorkomt ook acute verwondingen zoals verstuikingen.

Opwarmoefeningen voor de benen moeten waar mogelijk actief en activiteitspecifiek zijn; Hockeyspelers en schaatsers kunnen bijvoorbeeld side-to-side skatersprongen uitvoeren . Maar laat u niet te veel vasthouden aan de details – elke beenopwarming is beter dan helemaal geen been.

1. Light Cardio

Een warming-up voor je warming-up? Dat is juist. Dynamische beenopwarmingsoefeningen en -rekoefeningen kunnen gedaan worden met koude spieren, maar het is beter om er gemakzuchtig aan te doen.

Na 5 minuten joggen of springen, worden je spieren warm en klaar. Organiseer je warming-upoefeningen vervolgens in termen van intensiteit, te beginnen met de minst intense en geleidelijk toenemende intensiteit.

1. Beenschommeling

Beenschommelingen zijn een uitstekende, zachte beenopwarmingsoefening die u kunt doen om het bewegingsbereik in de heupgewrichten, bilspieren, heupbuigers, IT-band en quads te stimuleren.

HOE HET TE DOEN: Til vanuit een staande positie uw rechtervoet omhoog en begin deze heen en weer te slingeren. Houd je buikspieren gecontracteerd en je been recht. Zwaai alleen zo ver als je kunt zonder dat je romp beweegt. Vergroot het bereik terwijl je spieren en gewrichten warm worden. Doe 20 schommels en wissel dan van been.

Als je klaar bent, draai je het been zijwaarts naar de voorkant van het staande been, op dezelfde manier. Voer 20 schommels uit en wissel van kant.

Lees meer: 7 dynamische rekken om de heupmobiliteit te verbeteren

2. Frankenstein maart

Maak je vrienden bang en warm tegelijkertijd je hamstrings op met deze beweging.

HOE HET TE DOEN: Reizend naar voren, trap met je rechterbeen recht voor je uit, strek je linkerarm uit en probeer de vingertoppen van je linkerhand te raken met je rechter tenen. Houd het been zo recht mogelijk. Ga op de rechtervoet staan, ga dan vooruit en strek het linkerbeen en de rechterarm uit. Vervolg door met afwisselend 20 stappen in totaal.

4b8f10d25adc4d8fa96c3f1023c8a251 -  WARMING-UP OPWARMOEFENINGEN VOOR DE BENEN BEENSPIEROPWARMOEFENINGEN

3. Quad Walk

Deze dynamische beweging warmt uw quadriceps en heupbuigers op.

HOE HET TE DOEN: Neem een ​​stap naar voren met je rechtervoet en trek je linkervoet zover mogelijk naar je linkerbil. Ga vervolgens met je linkervoet naar voren en trek je rechtervoet naar je rechterbil. Herhaal dit voor een totaal van 20 stappen.

4. Grapevine

Als je weet hoe je de danspas met dezelfde naam moet doen, ben je klaar voor deze warming-upoefening die je benen voorbereidt op zijwaartse beweging en wendbaarheid verbetert.

HOE HET TE DOEN: Ga naar links, steek je rechtervoet voor je linkervoet, neem een ​​stap met je linkervoet en steek dan je rechtervoet achter je linkervoet over. Herhaal de reeks, zodat je de beweging versnelt. Doe ongeveer 20 kruisen, voor- en achterkant en wissel vervolgens van richting.

5. Enkel knalt

Vergeet uw enkels niet. Ga weg met bochten en verstuikingen met deze beweging.

HOE HET TE DOEN: Neem een ​​lichte knik in je knieën. Licht stuitert op je tenen, en land op je tenen voordat je naar beneden komt op je hele voet. Herhaal, vooruit voor 10 tot 20 sprongen. Draai achteruit en ga terug naar je startpunt.

 WARMING-UP OPWARMOEFENINGEN VOOR DE BENEN