Slaap & Dromen

WAT IS DE BESTE SLAAPHOUDING EN HOE KAN EEN MATRAS HET BEÏNVLOEDEN? WAT ZIJN DE BESTE EN SLECHTSTE POSITIES OM IN TE SLAPEN?

c5c82a7640024714 shutterstock 334503977 xxxlarge 2x - WAT IS DE BESTE SLAAPHOUDING EN HOE KAN EEN MATRAS HET BEÏNVLOEDEN? WAT ZIJN DE BESTE EN SLECHTSTE POSITIES OM IN TE SLAPEN?WAT IS DE BESTE SLAAPHOUDING EN HOE KAN EEN MATRAS HET BEÏNVLOEDEN?

We weten allemaal dat slaap belangrijk is, maar we weten niet waarom. Het helpt ons lichaam om te recupereren, geeft ons lichaam downtime van zijn metabole functies om te groeien en zich te ontwikkelen, en helpt met geheugen en leren.

Wanneer we niet genoeg slaap krijgen, kan dit een enorme impact hebben op onze gezondheid: onderzoek naar slaapgebrek heeft aangetoond dat er veranderingen zijn in de hersenfuncties die kunnen leiden tot geheugenverlies, depressie, een gebrek aan concentratie en gedragsveranderingen.

Veel factoren kunnen leiden tot slaapgebrek, waaronder:

  • Arm dieet
  • Spanning
  • Slechte slaaphoudingen
  • Een oud matras

Om in slaap te vallen, is een degelijke matras die ondersteuning biedt van vitaal belang om ons in een goede, comfortabele positie te brengen, zodat we een goede nachtrust hebben.

wat zijn de beste en slechtste posities om in te slapen?

In ons chiropractisch centrum zijn een van de eerste dingen waar we met alle nieuwe patiënten over praten de doe- en misstap van zitten, staan ​​en slapen. In feite is een van de belangrijkste oorzakelijke factoren van hernia in de wervelkolom slechte kwaliteit en hoeveelheid slaap.

Een hernia verwijst naar een probleem met een van de schijven tussen de wervels die zich opstapelen om uw wervelkolom te maken. Deze situatie doet zich voor wanneer een deel van de zachtere schijf door een spleet in de taaiere buitenkant naar buiten steekt.

woman sleeping on side - WAT IS DE BESTE SLAAPHOUDING EN HOE KAN EEN MATRAS HET BEÏNVLOEDEN? WAT ZIJN DE BESTE EN SLECHTSTE POSITIES OM IN TE SLAPEN?

Slapen op je rug

Dit is een geweldige positie om je hoofd, nek en onderrug te ondersteunen. Om elke vorm van stijfheid of ongemak aan de onderrug te voorkomen, wordt aangeraden om met een extra steun onder de knieën te slapen.

Aan je zijde slapen

Dit is de meest populaire slaaphouding voor de meesten. Om uw nek en schouders ontspannen en vrij van mogelijk letsel te houden, is het het beste om uw kussen verstandig te kiezen, evenals uw matras. Overweeg om vanaf de zijkant naar je lichaam te kijken: als je hoofd te laag is, zal het naar één kant kantelen; te hoog, en het kantelt naar de andere kant, strekt je nek uit en leidt tot ongemak.

Slapen op je buik

Dit is de slechtste slaaphouding: het legt niet alleen extra spanning op de bovenste helft van je wervelkolom (het gebied van de cervicale en bovenste thorax), maar trekt ook je buikspieren.

Als je vaak 's morgens wakker wordt met een stijve nek of rug, kan het zijn dat je in deze positie slaapt, omdat je je onderrug verlengt en je hoofd een tijdlang naar één kant draait. Probeer dat gewoon tijdens de dag te doen terwijl je zit (kijk bijvoorbeeld uit het raam naar je kant) en kijk hoe lang je het kunt verdragen!

Gerelateerd : De ultieme gids naar slaapstanden voor koppels [Infographic]

Hoe kun je anders je slaap verbeteren?

Er zijn nog andere factoren die van invloed kunnen zijn op de kwaliteit van uw slaap, ongeacht uw slaaphouding.

Vervang uw matras (en kussens)

Als je 's morgens een pijnlijke rug of nek hebt, moet je misschien investeren in een nieuw matras en kussen. We raden elke 8 jaar een nieuw matras aan en elke 1,5 tot 2 jaar een nieuw kussen.

Als je moeite hebt om te beslissen welke de beste stijl voor je is, kijk dan in onze Bed & Mattress Guidevoor meer informatie.

Zorg ervoor dat je bed groot genoeg is

Je moet stretchen, draaien en bewegen zonder wakker te worden of wakker te worden van je partner.

Vermijd cafeïne

Niet alleen stimuleert het je hersenen, waardoor je rusteloos wordt, maar het kan ook betekenen dat je meer naar de badkamer moet gaan!

Hoewel het vermijden van cafeïne een voor de hand liggende tip lijkt, is het ook een van de meest voorkomende onder het Britse koffie- en theekoffie.

Zie 7 Slaapfouten die u niet weet , voor meer informatie .

IMG 8466 - WAT IS DE BESTE SLAAPHOUDING EN HOE KAN EEN MATRAS HET BEÏNVLOEDEN? WAT ZIJN DE BESTE EN SLECHTSTE POSITIES OM IN TE SLAPEN?

Slaap tussen 22.00 en 01.00 uur

Optimale slaaptijd is te vinden in de vroege uren van de ochtend, dus ervoor zorgen dat je snel in slaap bent, is van vitaal belang om ons lichaam te laten recupereren.

Oefening eerder

Zelfs lichte, regelmatige lichaamsbeweging kan onze slaapkwaliteit verbeteren, maar niet 's avonds laat, omdat het tijd kost om terug te schakelen naar een rusttoestand klaar om naar bed te gaan.

Meditatie is ook een zeer effectieve manier van ontspannen om u te helpen een betere nachtrust te krijgen, omdat het lichaam en geest ontspannen, wat bijzonder nuttig kan zijn na een stressvolle werkdag.

WAT ZIJN DE BESTE EN SLECHTSTE POSITIES OM IN TE SLAPEN?