Slaap & Dromen

WAT IS EEN NORMALE BEDTIJD VOOR UW KIND? HOEVEEL SLAAP HEBBEN KINDEREN NODIG?

Bedtime Stories - WAT IS EEN NORMALE BEDTIJD VOOR UW KIND? HOEVEEL SLAAP HEBBEN KINDEREN NODIG?

WAT IS EEN NORMALE BEDTIJD VOOR UW KIND?

Zoals ik vast weet dat de meeste ouders weten, kan de nachtelijke strijd om de slaap een lastige periode zijn. Terwijl je kind constant beweert dat 'ze nog niet moe zijn' en dat 'Sarah's moeder laat haar opblijven na 22.00 uur', is het moeilijk om te weten of je het juiste doet.

Het doet er niet toe dat uw kleintje smeekt, bedenk dat een vroege bedtijd essentieel is, niet alleen voor uw eigen downtime, maar ook voor de ontwikkeling van uw kind. Om u te helpen bij het kiezen van de beste bedtijd voor uw jongere, hebben we de beste slaapspecialisten daarom aangeraden om het hooi te raken.

hoeveel slaap hebben kinderen nodig?

De ideale bedtijd voor uw kind is afhankelijk van hun leeftijd, omdat tieners aanzienlijk minder slaap nodig hebben dan pasgeborenen. Psychiater, arts en hersenexpert Dr. Daniel Amen, auteur van Time for Bed Sleepyhead beveelt de volgende uren slaap aan voor elke leeftijdsgroep:

  • Baby's: 12-18 uur. Pasgeborenen hebben nog geen circadiaanse ritmes ontwikkeld, dus als uw kind van deze leeftijd is, hoeven zij zich niet aan een normale monofasische slaapcyclus te houden en zullen ze waarschijnlijk de hele dag slapen en wakker worden.
  • Peuters: 11-14 uur. Als peuters ongeveer 18 maanden oud zijn, nemen hun dutjes af tot eenmaal daags, ongeveer 1-3 uur. Dus verhoog hun nachtelijke slaap dienovereenkomstig.
  • 3-5 jaar: tot 12 uur. Op deze leeftijd wordt het moeilijk om de nachtrust in stand te houden omdat er verdere ontwikkelingen tot hun verbeelding zijn en zij vaak nachtmerries ervaren.
  • Lagere schoolleeftijd: maximaal 11 uur. Hoewel er een toenemende vraag is naar de tijd van kinderen van deze leeftijd, is voldoende slaap nog steeds essentieel voor hun groei.
  • Tieners: tot 10 uur. Tieners hebben niet meer dan 10 uur slaap per nacht nodig, maar gaan niet onder de aanbevolen 8 uur voor volwassenen.

Sleeping child - WAT IS EEN NORMALE BEDTIJD VOOR UW KIND? HOEVEEL SLAAP HEBBEN KINDEREN NODIG?

Gerelateerd: Wat gebeurt er met je lichaam gedurende 8 uur slaap [Infographic]

Met de bovenstaande uren past u de bedtijd dienovereenkomstig aan, ongeacht hoe laat het is om 's ochtends op te staan. Batya Sherizen, de baby coach en slaapdeskundige, bespreekt ook de voordelen van kinderen die 's nachts slapen in plaats van slapen gedurende de dag, met vermelding van:

'Het is belangrijk om de natuurlijke ritmes van het lichaam te gebruiken om ervoor te zorgen dat kinderen de nodige slaap krijgen. Terwijl sommige ouders later kinderen naar bed brengen en 's middags een langer dutje doen, raad ik dit niet aan aan de gezinnen met wie ik werk. De reden is dat kinderen de meeste energie zullen hebben van de langst mogelijke slaapperiode. '

Waarom hebben kinderen zoveel slaap nodig?

De aanbevolen uren lijken misschien overdreven, vooral voor ons volwassenen die kunnen toestaan ​​naar een schamele 8 uur slaap. Deze lange slaapcycli zijn echter zeer noodzakelijk voor de ontwikkeling van uw kind. Dr. Daniel Amen legt dit uit en zegt:

'We weten allemaal dat een goede nachtrust belangrijk is. Maar een slechte nachtrust doet meer dan alleen de kinderen de volgende dag moe maken, het kan hun ontwikkelende hersenen beïnvloeden. Ik vertel mijn patiënten en hun ouders vaak dat een gebrek aan slaap depressie, aandachts- en leerproblemen, slechte beoordelingsvermogen en impulsbeheersingsproblemen kan veroorzaken. Slaap is de beste tijd voor groeihormonen om het meest effectief te zijn bij kinderen.

Slaap helpt de hersenen te vernieuwen en zichzelf te onderhouden, zodat iemand kan functioneren. Zonder slaap kunnen veel van onze lichaamssystemen niet goed functioneren. Het is dus essentieel dat de hersenen van uw kind voldoende tijd krijgen om zich tijdens de slaap te ontwikkelen.

Simpel gezegd, lichamen die meer groeien om te doen, hebben meer slaap nodig en een goede nachtrust is cruciaal voor de groei en ontwikkeling van uw kinderen. '

Child reading - WAT IS EEN NORMALE BEDTIJD VOOR UW KIND? HOEVEEL SLAAP HEBBEN KINDEREN NODIG?

Hoe krijg ik ze in slaap?

Dus het is allemaal goed en wel wetend wanneer je kind naar bed moet, maar de volgende vraag is hoe je ze laat slapen als ze niet moe zijn.

Bij jongere kinderen is het een kunst om hen naar bed te lokken om ze een verhaaltje voor het slapengaan aan te bieden, op deze manier kun je samen quality time doorbrengen voordat ze afdrijven. Verhaaltjes voor het slapengaan helpen ook om de verbeelding van uw kind te verruimen terwijl ze worden opgevoed.

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van een verhaaltje voor het slapen gaan? Probeer onze Bedtime Story Finder

Als je dat nog niet hebt gedaan, is het ook van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de slaapomgeving van je kind stil en donker is, zonder ruis en licht, waardoor hun melatonineproductie wordt verstoord. Het kan handig zijn om ervoor te zorgen dat er geen tv's in de kamer van uw kind zijn .

Ten slotte is het belangrijk om een ​​regelmatig slaapschema vast te stellen en te onderhouden, dus probeer voor elke keer naar bed te gaan slapen, zodat uw kind een natuurlijke routine kan instellen en kan afdwalen zodra ze op de lakens vallen!

Hoe laat verstuurt u uw kind naar bed? Laat het ons weten in de reacties!