Voedsel

WAT IS GALANGAL EN WAT ZIJN DE GEZONDE EIGENSCHAPPEN?

Galangal kan lijken op gember of kurkuma , maar het heeft enkele unieke eigenschappen die u moet begrijpen voordat u het aan uw dieet toevoegt.

Wat Is Galangal?

Galangal is een brede term voor vier verschillende soorten rhizomatous kruidenvan de gemberfamilie, Zingiberaceae . De vier hoofdsoorten galangal zijn de Alpinia galanga , Alpinia officinarum , Boesenbergia rotundaen Kaempferia galanga . De wortelstokken van deze vier planten worden vaak gebruikt als specerijen in verschillende Aziatische keukens, vooral in soepen, omdat het zo'n krachtige en pittige smaak biedt. Ondanks dat het nauw verwant is met gember, heeft galangal meer een citrus, aardachtige of pijnboomsmaak, en elk type heeft verschillende voedingssamenstellingen. De wortelstok van deze plant heeft ringen eromheen en is lichtgeel of wit van kleur. Het lijkt op zowel gemberwortel als kurkuma en wordt vaak voor hen aangezien.

De smaak van deze kruiden is een van hun grootste verschillen met gember en kurkuma, maar de actieve ingrediënten verschillen ook. Gember bevat veel gingerol en is veel zachter dan galangal, wat betekent dat je in principe alleen deze wortelstok kunt snijden. Kurkuma bevat veel curcumine, bèta-caroteen en andere antioxidanten, terwijl galangal galangine, beta-sitosterol  en andere flavonoïden bevat. Alle drie zijn erg gezond en lijken misschien op elkaar, maar ze dienen heel verschillende culinaire en medicinale doeleinden.

galangal - WAT IS GALANGAL EN WAT ZIJN DE GEZONDE EIGENSCHAPPEN?

Grootste collectie gewichtsverlies sport en gezondheids artikelen

btn promo koop dark large 1 - WAT IS GALANGAL EN WAT ZIJN DE GEZONDE EIGENSCHAPPEN?

betaal - WAT IS GALANGAL EN WAT ZIJN DE GEZONDE EIGENSCHAPPEN?

Voedingswaarde Van Galangal

Deze Aziatische kruid is verpakt met vitamine A , vitamine C en ijzer , alsmede voedingsvezels fiber en een goede hoeveelheid koolhydraten. Een enkele portie van dit kruid levert slechts 45 calorieën, maar het levert indrukwekkende hoeveelheden antioxidanten op, waaronder quercetine , alpine, galangine en beta-sitosterol.

Gezondheidsvoordelen Van Galangal

De meest indrukwekkende gezondheidsvoordelen van galangal zijn het vermogen om kanker te voorkomen , als een ontstekingsremmend middel werken, het immuunsysteem versterken, de beweeglijkheid van het sperma verhogen en de hersenen beschermen.

Kanker

Het brede scala aan antioxidanten in dit exotische kruid maakt het een uitstekende preventieve maatregel, omdat het oxidatieve stress kan vertragen en het risico op cellulaire mutatie wordt verlaagd.

Anti-Inflammatory

Net als kurkuma en gember is bekend dat dit kruid ontstekingsaandoeningen vermindert, waaronder reumatoïde artritis , jicht , hoofdpijn , prikkelbare darmsyndroom en andere veel voorkomende problemen. Dit poeder kan tot een pasta worden gemaakt of intern worden geconsumeerd om van deze effecten te profiteren.

Immuunsysteem

Met goede hoeveelheden vitamine C, ondersteund door unieke antioxidanten zoals alpine en galangin, kan het immuunsysteem een ​​welverdiende pauze krijgen, waardoor onnodige ontstekingen rond het lichaam worden verminderd.

Chronische ziekte

Chronische ziekte is vaak het gevolg van chronische ontsteking en de negatieve effecten van vrije radicalen; met de half dozijn antioxidanten aanwezig in deze specerij, het risico van artritis, diabetes en coronaire hart -en vaatziekten aanzienlijk verlaagt.

Brein functie

Een ander voordeel van antioxidanten is hun invloed op de gezondheid van de hersenen; door bèta-amyloïde plaque- afzetting  in de hersenen te verminderen, kan dit kruid het begin van neurodegeneratieve ziekte vertragen of voorkomen.

Reproductieve gezondheid

Studies hebben aangetoond dat deze specerij specifiek de beweeglijkheid en productie van sperma kan verhogen, wat goed is voor mensen die worstelen met hun seksuele  prestaties of viriliteit .

Grootste collectie gewichtsverlies sport en gezondheids artikelen

btn promo koop dark large 1 - WAT IS GALANGAL EN WAT ZIJN DE GEZONDE EIGENSCHAPPEN?

betaal - WAT IS GALANGAL EN WAT ZIJN DE GEZONDE EIGENSCHAPPEN?