Groente en Fruit

Wat is Graviola en hoe wordt het gebruikt?

Wat is Graviola en hoe wordt het gebruikt?

Graviola, ook bekend als Zuurzak of Braziliaanse pootpoot, is de vrucht van de altijd groene boom Annona Muricata . Inheems in tropische gebieden in Midden- en Zuid-Amerika, serveert het een voedingssupplement dat wordt gebruikt om vele aandoeningen te behandelen.

Graviola wordt geprezen als wonderkruid. De populariteit als natuurlijke remedie voor virussen, pijnverlichting en zelfs sommige soorten kanker wint terrein. Blijf lezen om te leren of onderzoek de hype ondersteunt.

Inhoud van dit artikel:

 1. Potentiële gezondheidsvoordelen
 2. Hoe te gebruiken
 3. Mogelijke bijwerkingen en risico's
 4. Afhaal

Potentiële gezondheidsvoordelen

Onderzoek wijst uit dat graviola een aantal gezondheidsvoordelen heeft:

Het heeft antioxiderende eigenschappen

Graviola kan een aantal antioxiderende eigenschappen hebben.

Antioxidanten houden cellen gezond door op zoek te gaan naar ziekteverwekkende vrije radicalen in het lichaam en deze te vernietigen.

Volgens een studie van 2014 heeft graviola-extract veel verbindingen met antioxiderende eigenschappen.

Deze omvatten:

 • tannines
 • saponinen
 • fytosterolen
 • flavonoïden
 • antrachinonen

Antioxidanten helpen mensen in het algemeen gezond te blijven. Meer onderzoek is nodig om te bepalen of de antioxidanten van graviola specifieke ziekten voorkomen.

Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen

Volgens een studie uit 2014 over knaagdieren heeft graviola ontstekingsremmende eigenschappen die de pijn kunnen verlichten. De onderzoekers van de studie steunden het gebruik van graviola als een folk remedie tegen pijn en ontstekingsaandoeningen.

Een knaagdierstudie uit 2010 vond graviola geblokkeerde pijnreceptoren en verminderde ontsteking bij ratten.

Toch waarschuwden onderzoekers dat er meer onderzoek nodig is om te bepalen of graviola veilig is voor de mens. Het is onduidelijk of het dezelfde pijnstillende effecten zou hebben.

Het kan helpen de bloedsuikerspiegel te verlagen

De resultaten van een knaagdierstudie uit 2008 suggereren dat graviola mensen kan helpen hun bloedsuikerspiegel te reguleren als ze diabetes hebben . Uit de studie bleek dat graviola de bloedglucosespiegels bij ratten met diabetes significant verlaagde.

Ondanks dat de ratten minder voedsel en water kregen, verloren ze bovendien niet. Onderzoekers geloven dat dit het resultaat kan zijn van betere glucoseregulatie.

Het kan helpen de bloeddruk te verlagen

Graviola wordt vaak gebruikt als een folk remedie om de bloeddruk te verlagen . Ongecontroleerde hoge bloeddruk kan het risico op hartaandoeningen , diabetes en beroerteverhogen .

Een onderzoek uit 2012 naar ratten dat graviola heeft gevonden, heeft de bloeddruk helpen verlagen zonder de hartslag te verhogen. Volgens onderzoekers zijn de hypotensieve vermogens van het kruid te wijten aan "perifere mechanismen die antagonisme van Ca²⁺ [ calciumionen ] met zich meebrengen ."

Het kan helpen zweren te voorkomen

Zweren zijn pijnlijke zweren die zich ontwikkelen in de maagwand, de slokdarm of de dunne darm.

Volgens een studie uit 2014 over knaagdieren toonde graviola anti-ulcer-vermogens. Het hielp de slijmvliezen van de maag te beschermen. Het hielp ook om schade door vrije radicalen aan het spijsverteringskanaal te voorkomen.

Het kan helpen bij het behandelen van herpes

Herpes is een virale infectie veroorzaakt door het herpes simplex-virus. Het kan verschijnen op de geslachtsorganen of in de mond.

Graviola wordt beschouwd als een alternatieve behandeling voor herpes, maar het ondersteunende bewijsmateriaal komt nog steeds binnen. Een onderzoek uit 2012 toonde antiherpesactiviteit met graviola in het laboratorium.

Volgens een onderzoek van 1999 kan graviola-extract antivirale effecten hebben tegen herpes simplex 2-virus (HSV-2). HSV-2 is verantwoordelijk voor de meeste gevallen van uitbraak van genitale herpes. In vitro was graviola toxisch voor HSV-2-cellen. In vitro betekent buiten een levend lichaam.

Het kan anticancerous zijn

Er zijn aanwijzingen dat graviola bepaalde soorten kanker kan bestrijden. Volgens 2016 in vivo en in vitro onderzoek was graviola-extract toxisch tegen sommige borstkankercellijnen . In vivo betekent in een levend lichaam, het tegenovergestelde van in vitro.

Het verhoogde ook T-cellen. T-cellen zijn lymfocyten in het lichaam die kankercellen en andere beschadigde cellen doden.

Een in vivo en in vitro onderzoek uit 2012 wees uit dat graviola gunstig kan zijn tegen sommige pancreaskankercellijnen door het cellulaire metabolisme te remmen.

Toch zijn onderzoekers die waarschuwen dat graviola alleen niet voldoende is om alvleeskliertumoren uit te roeien. Het mag niet als primaire behandeling worden gebruikt. Er worden momenteel studies uitgevoerd om de werkzaamheid van graviola als adjuvante therapie voor alvleesklierkanker te evalueren.

Hoe te gebruiken

herbal supplements spilling out of pot - Wat is Graviola en hoe wordt het gebruikt?

Graviola is mogelijk verkrijgbaar als capsule en extract, maar aanbevolen doseringen zijn niet goedgekeurd door de FDA.

Graviola is verkrijgbaar in capsules of extracten. Er is niet genoeg onderzoek gedaan om een ​​veilige, gestandaardiseerde dosis te bepalen.

Over het algemeen raden fabrikanten aan dagelijks 500 tot 1500 milligram via capsule in te nemen of dagelijks 1 tot 4 milliliter extract.

Deze doseringen zijn niet goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). De FDA bewaakt de productie, kwaliteit of zuiverheid van supplementen en kruiden niet.

Sommige gezondheidswerkers raden aan om graviola te vermijden vanwege het risico op neurologische bijwerkingen.

Mogelijke bijwerkingen en risico's

Graviola kan zenuwbeschadiging en bewegingsproblemen veroorzaken, vooral bij langdurig gebruik. Het kan ook ernstige neuropathie veroorzaken die leidt tot Parkinson-achtige symptomen, zoals tremoren of stijve spieren. Als iemand de ziekte van Parkinson heeft , kan graviola de symptomen verergeren.

Graviola kan bij herhaald gebruik toxisch zijn voor de nieren of de lever. Mensen mogen graviola niet gebruiken als ze lever- of nierproblemen hebben.

Degenen die overwegen om graviola te gebruiken, moeten ook voor gebruik met hun arts praten als ze:

 • heb hoge bloeddruk of neem bloeddrukmedicijnen
 • diabetes hebben
 • zijn zwanger
 • borstvoeding geeft

Afhaal

Hoewel graviola effectief bleek te zijn tegen sommige aandoeningen in dierstudies, zijn er weinig studies bij mensen over graviola.

Gebruikers hebben anekdotisch bewijs aangeboden, maar er is meer wetenschappelijk onderzoek naar mensen nodig voordat onderzoekers kunnen zeggen dat graviola effectief is in het behandelen van een aandoening.

Als iemand geïnteresseerd is in het toevoegen van graviola aan hun routine, moeten ze met hun arts praten. Zij kunnen hen adviseren over individuele risico's en potentiële voordelen, en beantwoorden alle vragen die zij hebben.