Voedsel

WAT IS GYNOSTEMMA THEE ? 5 GEZONDE EIGENSCHAPPEN VAN JIAOGULAN THEE

5 Geweldige Voordelen Van Gynostemma Thee (Jiaogulan Thee)

Het drinken van gynostemma thee is een geweldige manier om je algehele gezondheid te verbeteren, maar er zijn een paar details met betrekking tot deze thee die belangrijk is om te begrijpen.

Wat Is Gynostemma Thee?

Gynostemma thee is een kruidenthee gebrouwen uit de gedroogde bladeren van de Gynostemma pentaphyllum plant , die algemeen bekend staat als jiaogulan of 'poor man's ginseng '. Afkomstig uit delen van China, Japan en Zuidoost-Azië, kunnen de voordelen van deze plant ook worden genoten door het extract, of in een capsulevorm. De plant is eigenlijk een klimplant en is nu genaturaliseerd in veel andere Aziatische landen. Deze thee is te vinden in exotische importwinkels en gezondheidswinkels over de hele wereld, ook in de Verenigde Staten.

Deze thee is zo populair vanwege de unieke samenstelling van voedingsstoffen, waaronder bepaalde adaptogenen en antioxidanten die de niveaus van energie en uithoudingsvermogen in het lichaam kunnen verhogen. De bladeren zijn ook rijk aan mineralen , zoals magnesium , calcium , zink , ijzer en mangaan .gynostemmatea - WAT IS GYNOSTEMMA THEE ? 5 GEZONDE EIGENSCHAPPEN VAN JIAOGULAN THEE

Voordelen

De vele voordelen van gynostemma-thee zijn onder andere de effecten op uithouding, kracht, cholesterol, ontsteking, vermoeidheid en diabetes 

Adaptogene voordelen

Gynostemma is een adaptogeen, een stof die je hele lichaam weer in balans brengt. Een van de actieve ingrediënten in deze thee zijn saponinen, gypenosiden genaamd, die het lichaam helpen  zich aan te passen en leren zichzelf beter te beschermen.

Cholesterolproblemen

De bloedverdunnende eigenschappen van deze thee kunnen helpen verstopping  van cholesterol te voorkomen , waardoor het risico op een beroerte en een hartaanval wordt verlaagd .

Gewichtsverlies

De stimulerende karakter van deze thee maakt het ideaal voor het stimuleren van de  stofwisseling en helpen in gewicht verlies inspanningen.

Lang leven

Bij traditioneel gebruik wordt ervan uitgegaan dat gynostemma-thee het leven verlengt, wat mogelijk te wijten is aan de antioxidanten en adaptogenen  die in het groene, groene kruid worden aangetroffen . Het wordt ook wel de 'onsterfelijkheid drankje '.

suikerziekte

Onderzoek heeft uitgewezen dat deze thee kan helpen bij het controleren bloed suiker en insuline  niveaus in het lichaam.

Hoe Te Maken?

Het brouwen van gynostemma-thee thuis is niet overdreven moeilijk en kan een heerlijke drank maken die op elk moment van de dag kan worden genoten.

  • Stap 1 : Breng een pan water aan de kook en verwijder het vervolgens gedurende 2-3 minuten van het vuur.
  • Stap 2: voeg 2 theelepels gedroogde gynostemmablaadjes toe aan een theepot.
  • Stap 3: Giet het warme water over de theebladeren en laat het minstens 10 minuten trekken.
  • Stap 4: Hoe langer de bladeren steil worden, hoe meer voedingsstoffen er in de thee worden getrokken.

Bijwerkingen

Ondanks de vele prachtige voordelen van deze theevariëteit, gemaakt van de jiaogulan-wijnstok, zijn er enkele mogelijke bijwerkingen, zoals een maagklachten, problemen met het immuunsysteem en complicaties bij zwangerschap en borstvoeding .

  • Zwangerschap: Een van de chemicaliën in deze plant is in een zeer beperkt aantal gevallen in verband gebracht met geboorteafwijkingen, dus is het het beste om deze thee tijdens de zwangerschap te vermijden.
  • Gastro-intestinale problemen: Het is bekend dat het drinken van een overmatige hoeveelheid van deze thee maagproblemen veroorzaakt, zoals diarree , misselijkheid en een opgeblazen gevoel.
  • Immuunsysteem: aangezien deze thee het immuunsysteem stimuleert, kan het gevaarlijk zijn voor mensen met auto-immuunziekten , omdat het de symptomen kan verergeren.