Dieet en Gewichtsverlies

WAT IS HET EFFECT VAN KOKOSOLIE OP CELLULITIS? HET BESTE TYPE KOKOSOLIE VOOR CELLULITIS EN HOE KOKOSOLIE TE GEBRUIKEN VOOR CELLULITIS

coconut oil for cellulite 1 - WAT IS HET EFFECT VAN KOKOSOLIE OP CELLULITIS? HET BESTE TYPE KOKOSOLIE VOOR CELLULITIS EN HOE KOKOSOLIE TE GEBRUIKEN VOOR CELLULITIS

WAT IS HET EFFECT VAN KOKOSOLIE OP CELLULITIS?

Vraag je je af hoe kokosolie voor cellulitis tegen andere middelen voor deze lelijke huidaandoening staat?

Je bent niet alleen. Volgens Scientific America heeft bijna 90 procent van de vrouwen en 10 procent van de mannen cellulitis. Maar wat is het en wat zijn de resultaten van het gebruik van kokosolie voor cellulitis? Dit zijn de basis van onze discussie vandaag.

Maar laten we eerst kijken naar wat cellulitis is!

Wat is het effect van kokosolie voor cellulitis?
Wat is Cellulite?
Maar waarom komt cellulitis meer voor bij vrouwen dan bij mannen?
Wat veroorzaakt cellulitis?
Hoe kokosolie te gebruiken voor cellulitis
1. Kokosolie en droog borstelen
2. Gebruik kokosolie als bodylotion
3. Kokosolie met koffie scrub
4. Kokosolie met essentiële oliën
5. Kokos met Shea Butter
Voorzorgsmaatregelen bij het gebruik van kokosolie voor cellulitis
Het beste type kokosolie voor cellulitis
Welke behandelingsopties zijn er naast kokosolie voor cellulitis?
Conclusie

Wat is Cellulite?

Cellulitis is het sinaasappelschil of kwark uiterlijk van de huid in bepaalde gebieden, vooral de bovenbenen, heupen en billen. De aandoening is een gevolg van de aanwezigheid van zakken vetweefsel onder de huid.

iStock 30757532 - WAT IS HET EFFECT VAN KOKOSOLIE OP CELLULITIS? HET BESTE TYPE KOKOSOLIE VOOR CELLULITIS EN HOE KOKOSOLIE TE GEBRUIKEN VOOR CELLULITIS

Maar waarom komt cellulitis meer voor bij vrouwen dan bij mannen?

Experts zeggen dat het hormoon oestrogeen verantwoordelijk is. Ook hebben vrouwen meer vet in hun lichaam dan mannen. Bovendien hebben de bindweefsels tussen spieren en huid bij vrouwen een andere structuur dan bij mannen. En het is dikker en hechter bij mannen dan bij vrouwen, waardoor de huid van mannen dikker is dan die van vrouwen.

Dit verschil in bindweefselstructuur is de reden waarom zelfs dunne vrouwen cellulitis kunnen hebben, hoewel hun vetafzettingen klein zijn.

Over de vraag waarom cellulitis de neiging heeft om te voorkomen in de bovenbenen, de billen en de heupen; dit zijn de gebieden waar het meeste vet wordt opgeslagen bij vrouwen, terwijl bij mannen het meeste vet in de buik wordt afgezet.

Wat veroorzaakt cellulitis?

Volgens Dr. Lionel Bissoon , een expert op het gebied van cellulitisbehandeling, zorgt oestrogeen ervoor dat het lichaam vet opslaat terwijl het mannelijke hormoon, testosteron, vet afbreekt. Maar naast de hormonen, cellulitis optreedt als gevolg van andere redenen, waaronder de volgende:

 • Calorie-rijk dieet
 • Sedentaire levensstijl
 • Verminderde fysieke activiteit
 • Nauwsluitende kleding
 • Genetische make-up
 • Natuurlijk dunne huid
 • uitdroging
 • Ontsteking

Bij het overwegen van behandeling met cellulite , moeten sommige van deze oorzaken worden aangepakt.

Hoe kokosolie te gebruiken voor cellulitis

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat het nuttigen van kokosolie de werking van de schildklier en de snelheid van het metabolisme verbetert, waardoor het lichaam vet verbranden voor energie. Dientengevolge kan het dagelijks nemen van één tot drie eetlepels kokosolie helpen om de olieafzettingen die cellulitis vormen te verminderen. Bovendien leidt het vervangen van kokosolie door andere oliën en vetten niet tot vetafzettingen. En wanneer dit gepaard gaat met veranderingen in het dieet om geraffineerd voedsel en voedingsmiddelen met veel koolhydraten uit te sluiten, kan een opmerkelijke vermindering van cellulitisvet worden bereikt.

Er zijn verschillende methoden om kokosolie te gebruiken voor cellulitis, inclusief lokale toepassing en deze intern in te nemen. Hieronder volgen de belangrijkste manieren om cellulitis kwijt te raken.

iStock 16569391 - WAT IS HET EFFECT VAN KOKOSOLIE OP CELLULITIS? HET BESTE TYPE KOKOSOLIE VOOR CELLULITIS EN HOE KOKOSOLIE TE GEBRUIKEN VOOR CELLULITIS

1. Kokosolie en droog borstelen

Deze methode omvat het aanbrengen van kokosolie na het nemen van een warm bad en daarna een paar minuten droog poetsen. Bij het volgen van deze methode om kokosolie te gebruiken voor cellulitis, moet je het minstens 30 dagen doen om resultaten te zien. Merk op dat u een borstel moet gebruiken die is gemaakt van natuurlijke vezels. En vergeet niet om de borstel na elk gebruik schoon en droog te maken.

Een praktisch onderzoek wees uit dat de deelnemers hun cellulitis kwijt raakten nadat ze de procedure 30 dagen hadden gevolgd.

2. Gebruik kokosolie als bodylotion

Het gebruik van kokosolie voor cellulitis op dezelfde manier als u normale bodylotion zou gebruiken, kan helpen cellulitis te verminderen.

Neem 's avonds een warm bad en verwarm wat kokosolie en breng het aan op het aangetaste gebied of op je hele lichaam. En zorg ervoor dat u het in de aangetaste huidgebieden masseert om absorptie door uw huidporiën te verzekeren. De kokosolie voedt de huid intern en maakt deze van buitenaf glad.

Het combineren van regelmatige toepassing van kokosolie voor cellulitis en lichaamsbeweging geeft u snellere resultaten.

3. Kokosolie met koffie scrub

Koffiescrub zuivert cellulitis volgens een studie uitgevoerd gedurende een periode van vier weken; door ontsteking te verminderen en het opbouwen van vet en toxine te voorkomen. Aan de andere kant maakt kokosolie de huid glad en hydrateert de huid, naast het hebben van anti-aging eigenschappen.

Je kunt de scrub nog krachtiger maken door suiker aan de kokos en koffie scrub toe te voegen.

Mix maagdelijke kokosolie, rietsuiker en koffiedik in verhoudingen van respectievelijk 1: 1: 1,5. Doe wat op een gezichtshanddoek en masseer het in de aangetaste delen van de huid. Was het na 30 minuten af ​​en herhaal het elke andere dag totdat je positieve resultaten ziet. De scrub wist cellulitis binnen drie tot vier weken.

4. Kokosolie met essentiële oliën

Sommige essentiële oliën hebben huidgenezing en beschermende eigenschappen en zullen de uitkomst van het gebruik van kokosolie voor cellulitis verbeteren.

Het mengen van essentiële oliën van citroen, grapefruit, sinaasappel of mandarijn met kokosolie kan je binnen enkele weken van cellulitis ontdoen. Volgens Dr. Ax, van Food is Medicine , hydrateert kokosolie de huid, terwijl bromelaïne, een ontstekingsremmer in de etherische oliën, de cellulitis afbreekt. Het mengsel is ook effectief bij het opruimen van striae.

5. Kokos met Shea Butter

Karitéboter heeft verschillende voordelen op de huid die kunnen worden verbeterd door het te combineren met kokosolie voor cellulitis.

Meng kokosolie met sheaboter of cacaoboter om je cellulitis vechtcrème te maken. Gebruik een 1: 1-mengverhouding; meng goed en breng het dagelijks aan voordat je naar bed gaat en verwacht binnen twee weken positieve resultaten te zien.

Hier is een video om je te begeleiden bij het maken van kokos en Shea botercrème:

Voorzorgsmaatregelen bij het gebruik van kokosolie voor cellulitis

Hoewel kokosnoot een natuurlijk product is, moet u medisch advies inwinnen voordat u het gebruikt in het geval u allergisch bent voor kokosolie of een medische aandoening zoals diabetes heeft. Zwangere vrouwen moeten ook hun arts raadplegen om eventuele bijwerkingen uit te sluiten.

Het beste type kokosolie voor cellulitis

Het is vermeldenswaard dat u alleen extra vierge, biologische kokosolie moet gebruiken voor cellulitis. Gewone niet-biologische kokosolie kan verontreinigd zijn met chemicaliën zoals pesticiden en extractiemiddelen, die een gevaar voor u kunnen vormen. Om ervoor te zorgen dat een merk van kokosolie een biologische en extra vierge is, kunt u kopen bij gespecialiseerde biologische winkels of de winkelmedewerker vragen. Je zou ook het etiketmoeten lezen .

Welke behandelingsopties zijn er naast kokosolie voor cellulitis?

Verschillende organisaties en experts bieden vele behandelingsopties, waaronder de volgende

 • Cellulitis crèmes
 • Hoogfrequente radiogolven
 • Liposuctie
 • Laser
 • Massage
 • Subcision
 • Mesotherapie
 • Droog poetsen
 • Cafeïne scrubs
 • Oefening

Wat betreft de effectiviteit van deze behandelingsopties; de meesten bieden tijdelijke verlichting. Trouwens, veel van deze methoden zijn dure chirurgische ingrepen die je herhaaldelijk moet ondergaan om de cellulitis weg te houden, en dit diskwalificeert ze als goede cellulitis-opruimopties. Het is geen wonder dat het gebruik van kokosolie voor cellulitisbehandeling een zeer verleidelijke optie is.

En aangezien kokosolie natuurlijk is en zowel topisch als inwendig wordt gebruikt, helpt het om cellulitis te verwijderen zonder bijwerkingen. Bovendien heeft het gebruik van kokosolie voor cellulitis geen betrekking op naalden of scalpels.

Conclusie

Terwijl specifieke studies schaars zijn over het gebruik van kokosolie voor cellulitis, zijn er veel rapporten die het vermogen ervan ondersteunen. Kokosolie is natuurlijk, en omdat je het op zoveel manieren kunt gebruiken, is het logisch om meer dan één behandelingsmethode voor cellulitis te combineren, zoals droog poetsen met kokosolie en lichaamsbeweging.

Maar of je nu voor een of twee methoden kiest, blijf er tenminste 30 dagen bij, want dit is de gemiddelde tijd die nodig is om opmerkelijke resultaten te krijgen bij het gebruik van kokosolie voor cellulitis.

WAT IS HET EFFECT VAN KOKOSOLIE OP CELLULITIS?