Gezondheid

WAT IS KANKER? 21 MANIEREN OM KANKER TE VOORKOMEN

 WAT IS KANKER? 21 MANIEREN OM HET RISICO OP KANKER TE VOORKOMEN

 • Wat is kanker?
 • Manieren om kanker te voorkomen
 • Veranderingen in het dieet
  • Eet vis verpakt met Omega-3
  • Drink rode wijn en bier
  • Eet magere eiwitten
  • Vermijd High-Heat Foods
  • Eet voedsel met antioxidanten
  • Drink meer melk en groene thee
  • vermijd suikerachtige voedingsmiddelen
  • Eet complexe koolhydraten en vezelig voedsel
  • Eet knoflook met je maaltijd
  • Vermijd gerookt voedsel
 • Veranderingen in levensstijl
  •  30 minuten lichaamsbeweging per dag
  • Verhoog de mobiliteit gedurende de dag
  • Vermijd zonnebanken en overmatig bruinen
  • Ontvang 15 minuten Sun Time
  • Oefen veilige seks
  • Vermijd tabaks- en drugsgebruik
  • Stress verminderen
 • Voorzorgsmaatregelen
  • Zorg voor wonden, wratten en pijn
  • Schakel uw mobiele telefoon uit
  • Vermijd stomerij uw kleding
  • Drink veel water
 • Conclusie

Wat is kanker?

 

Kanker is de ziekte die wordt veroorzaakt door de abnormale groei van talrijke cellen.

Deze overmatige groei van cellen kan invasief worden voor de omliggende weefsels van het getroffen gebied ( 1 ).

Veel organen en weefsels van het lichaam kunnen bijvoorbeeld door kanker worden aangetast; zoals huid, longen, keel, bloed, eierstokken, enz.

Bij de meeste kankers - behalve bloedkanker - vormt de abnormale celgroei in latere stadia een massa vast weefsel, een tumor genaamd ( 2 ).

Deze kwaadaardige weefselmassa is zeer invasief en kan ervoor zorgen dat kanker zich door het hele lichaam verspreidt.

Als de tumor eenmaal gevormd is, kunnen de kankercellen afbreken en zich via het bloed of het lymfesysteem naar andere delen van het lichaam verspreiden ( 3).

Goedaardige tumoren zijn daarentegen niet invasief en vormen meestal niet meer zodra ze zijn verwijderd.

Kankercellen zijn minder gespecialiseerd dan normale cellen en kunnen gemakkelijk mutaties ondergaan.

Terwijl normale cellen een speciale functie en een speciaal type hebben, doen kankercellen dat niet ( 4 ).

Kankercellen blijven ook groeien en vermenigvuldigen zich verder dan de capaciteit van een normale cel.

Dergelijke cellen kunnen niet stoppen, waardoor de tumormassa ontstaat.

Kankercellen hebben ook het vermogen om de weefsels in het gebied rondom hen te beïnvloeden en beïnvloeden.

Ze kunnen ervoor zorgen dat normale cellen in de buurt hen helpen.

Kanker kan door veel dingen worden veroorzaakt ( 5 ).

Maar aangezien kanker een genetische ziekte is, is uw genetische samenstelling een leidende factor die invloed heeft op de manier waarop uw cellen groeien, delen en functioneren.

Omdat genen worden geërfd van hun ouders, is kanker een zeer erfelijke ziekte.

Als uw familie kankerpatiënten heeft, is het waarschijnlijker dat u ook door kanker wordt getroffen.

Maar genen zijn niet de enige factor die kanker veroorzaakt.

Een ongezond voedingspatroon, lichamelijke inactiviteit, tabaksgebruik, roken, hypertensie, hypercholesterolemie, evenals bepaalde blootstelling van het milieu kunnen een verandering in het DNA van een persoon veroorzaken of deze kwetsbaar maken voor het ontwikkelen van kankercellen .

Overmatige blootstelling aan radioactieve stoffen en de ultraviolette stralen van de zon kunnen ook huidkanker veroorzaken - een voorbeeld van kanker veroorzaakt door blootstelling aan het milieu.

Van bepaalde infecties, zoals HPV, EBV of H. Pylori-virus, is bekend dat ze het risico op kanker verhogen

Over het algemeen, wanneer een virale infectie langdurige ontsteking in een orgaan veroorzaakt, hebben het getroffen orgaan en de omliggende omgeving een groter risico op kanker, hoewel precies hoe dat werkt, is nog niet begrepen.

In het geval van HPV verhogen de cellen in het getroffen gebied hun vermenigvuldigingssnelheid vanwege schade aan hun DNA, wat kanker kan veroorzaken.

Bovendien treedt kanker op wanneer veranderingen optreden in een enkele cel of een groep cellen in ons lichaam.

Elke cel in ons lichaam heeft DNA; een deel van de informatie in het DNA is wanneer en hoe de cel moet groeien, delen en zichzelf vernietigen.

Wanneer dit signaal niet effectief werkt in een bepaalde cel, en het groeit boven de aangegeven capaciteit, kunnen de cellen kankerachtig worden

Hoewel het nog steeds niet erg duidelijk is wat kanker precies veroorzaakt en waarom het mensen overkomt, is het mogelijk om het risico op het krijgen van kanker te verminderen door een zeer gezonde levensstijl te leiden.

Met een levensbedreigende ziekte zoals kanker, is het beter om preventieve maatregelen te nemen en ervoor te zorgen dat de ziekte niet in de eerste plaats voorkomt.

 

Manieren om kanker te voorkomen

 

Veel risicofactoren kunnen worden voorkomen als u de juiste voorzorgsmaatregelen neemt.

Het is beter om ervoor te zorgen dat u een gezonde levensstijl leidt om te voorkomen dat u risico loopt op het ontwikkelen van kankercellen.

Kortom, een actieve levensstijl met fysieke activiteit, een gezond, evenwichtig dieet, geen misbruik van alcohol, drugs en tabaksstoffen, en het vermijden van overmatig bruinen en ander gedrag dat teveel is, zal ervoor zorgen dat je minder kans hebt om kanker te krijgen.

 

Veranderingen in het dieet

 

Voeding kan bepalen hoe je lichaam functioneert.

Het is de leidende factor die de kracht van je immuunsysteem bepaalt en het vermogen van je lichaam om te genezen, te groeien en te voorkomen dat het een risico op ziekte loopt.

Na een uitgebalanceerd dieet met de juiste porties koolhydraten , vetten, eiwitten, zuivel, suiker en oliën - en de nodige vitamines en mineralen - kan je ervoor zorgen dat je alle voedingsstoffen krijgt die je lichaam nodig heeft.

Het eten van een uitgebalanceerde maaltijd en voldoende calorieën kan ook obesitas voorkomen - een bekende oorzaak van talloze ziekten.

Dus, hier is een lijst van veranderingen die je in je dieet kunt aanbrengen om ervoor te zorgen dat je alle voedingsstoffen krijgt die je nodig hebt en alle ongezonde factoren uit je maaltijden weghaalt om kanker te voorkomen .

 

Eet vis verpakt met Omega-3

 

Omega-3 is een type meervoudig onverzadigd vetzuur dat het vermogen heeft om het risico op kanker te verlagen.

Het wordt voornamelijk aangetroffen in vis, zoals wilde zalm en (tot op zekere hoogte) in een verscheidenheid aan noten en oliën.

Hoewel het niet exact bekend is hoe omega-3 het risico op kanker van een persoon vermindert, wordt aangenomen dat dit vetzuur de aanmaak van enzymen vermindert die de vorming van kankercellen stimuleren en zelfs de snelheid van kankerceldood verhoogt

Omega-3 vetzuren hebben ook ontstekingsremmende eigenschappen die ontstaan ​​wanneer ze worden gecombineerd met enzymen.

Volgens een onderzoek van Vanderbilt-Ingram Cancer Center hadden vrouwen die minstens drie keer per week wilde zalm aten 33 procent minder kans om bepaalde soorten colonpoliepen te ontwikkelen.

Andere studies hebben ook aangetoond dat het eten van wilde zalm drie tot vier keer per week endometriumkanker bij vrouwen en bloedkankers zoals leukemie kan voorkomen.

Het American Institute for Cancer Research beveelt aan om driemaal per week 3 gram vis te eten die omega-3's bevat.

 

Drink rode wijn en bier

 

Van alcohol is bekend dat het de cellen in je lichaam beschadigt.

Studies hebben echter aangetoond dat als u alcohol drinkt dat resveratrol bevat - een heilzaam bestanddeel dat vooral wordt aangetroffen in rode wijn, waarvan bekend is dat het het risico op kanker vermindert - het zal helpen cellen met niet-gerepareerde DNA-schade te vernietigen ( 11 ).

Dit voorkomt de opeenhoping van beschadigde cellen die tumoren zouden kunnen vormen of tot kankercellen.

Volgens een studie uitgevoerd door de University of Colorado Denver, de resveratrol in rode wijn ook verbindingen in druivenpittenextract doden beschadigde cellen en kan kanker helpen voorkomen.

Een andere studie  door de Queen's University of Belfast ontdekte ook dat driemaal per week drinken van wijn of bier het risico op H. pylori-infecties met 11 procent verminderde.

 

Eet Lean Protein

 

Het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek verklaart dat verwerkt vlees iemands kankerrisico kan verhogen ( 12 ).

Verwerkt vlees omvat vlees dat is gezouten, gezouten, gerookt, gefermenteerd of anderszins geconserveerd en omvat zaken als hotdogs, sommige worstjes en vleeswaren en spek.

Dergelijk vlees is geclassificeerd als kankerverwekkend, wat betekent dat ze kanker veroorzaken.

Het IARC beschouwt rood vlees (rund, varken, lam en geit) als een waarschijnlijk carcinogeen.

Hun classificatie komt van 800 studies die werden beoordeeld door 22 experts uit 10 landen.

Die recensenten ontdekten dat het dagelijks consumeren van 50 gram verwerkt vlees uw risico op colorectale kanker met 18 procent verhoogt.

Harvard-onderzoekers ontdekten na 28 jaar toezicht op de voedselkeuzes van 121.000 volwassenen dat het eten van drie gram rood of verwerkt rood vlees per dag 10 of 16 procent meer kans had om te overlijden aan kanker dan iemand die minder dan een halve portie consumeerde (1,5 ounces) van dergelijk vlees per dag.

Dus, om kanker te voorkomen, moet je de consumptie van rood vlees beperken en afhankelijk zijn van vis, gevogelte, zuivelproducten, volle granen, noten en peulvruchten voor het grootste deel van je eiwit.

 

Vermijd High-Heat Foods

 

Gefrituurd voedsel wordt meestal op hoog vuur gekookt.

Plantaardige voedingsmiddelen die op hoog vuur worden gekookt, vormen acrylamide, dat kankerverwekkend is, en Franse frietjes en aardappelchips lijken de hoogste niveaus te hebben.

Vlees bereid bij hoge temperaturen vormt heterocyclische amines en polycyclische aromatische koolwaterstoffen.

Alle drie deze verbindingen zijn geassocieerd met een hoger risico op kanker.

Volgens onderzoekers van het Fred Hutchinson Cancer Research Center en de University of Washington, verhoogt het eten van gefrituurd vet voedsel, zoals frites, gebakken kip of vis en donuts, één of meerdere keren per week het risico van mannen om prostaatkanker te ontwikkelen door 30 tot 37 procent en hebben ook "een iets groter risico op meer agressieve prostaatkanker."

Een studie uitgevoerd door het Shohada Teaching Hospital in Teheran toonde ook aan dat vrouwen die gefrituurd voedsel vaker aten bijna acht keer meer kans hadden om borstkanker te ontwikkelen.

 

Eet voedsel met antioxidanten

 

Antioxidanten bestrijden een normaal proces genaamd oxidatie om schade door vrije radicalen te voorkomen.

Ze beschermen de cellen tegen beschadiging door onstabiele moleculen, de zogenaamde vrije radicalen

Ons lichaam produceert van nature vrije radicalen en antioxidanten die elkaar tegenwerken.

Maar in de meeste gevallen is de productie van vrije radicalen veel meer dan de productie van antioxidanten in het lichaam.

Dus het eten van voedingsmiddelen die antioxidanten bevatten, zoals rode druiven, artisjokken, uien, enz., Zal het lichaam van voldoende antioxidanten voorzien.

Rode druiven bevatten ook resveratrol, dat de groei van kankercellen voorkomt; artisjokken en uien bevatten flavonoïden, een verzameling stoffen waarvan ook bekend is dat ze het risico op kanker verminderen.

Paranoten zijn zeer rijk aan selenium, een essentieel mineraal dat fungeert als een antioxidant.

Het toevoegen van paranoten aan je dieet is een manier om antioxidanten toe te voegen om je lichaam te beschermen tegen vrije radicalen en je immuunsysteem te versterken.

Kanker wordt veroorzaakt door de abnormale groei van cellen en vrije radicalen hebben de neiging om de kans op abnormale celgroei te vergroten.

Antioxidanten bestrijden de kans op abnormale celgroei door oxidatie te voorkomen die schade aan moleculen en DNA veroorzaakt.

 

Drink meer melk en groene thee

 

Groene thee bevat een stof genaamd EGCG die een hoog aantal antioxidanten bevat.

Omdat het bekend is dat antioxidanten het risico op kanker verminderen, is het aangetoond dat groene thee en andere soorten thee kanker kunnen voorkomen.

Volgens het National Cancer Institute hadden theedrinkers een verminderde kans op borst-, eierstok-, long- en prostaatkanker.

Groene thee kan ook uw metabolisme stimuleren, wat het algehele welzijn bevordert.

Studies hebben ook aangetoond dat calcium je kan beschermen tegen darmkanker.

Analyse van gecombineerd onderzoek toonde aan dat mensen die 700 mg calcium per dag consumeerden een 35 tot 45 procent minder risico hadden op darmkanker in vergelijking met mensen die minder dan 500 mg calcium per dag consumeerden.

Hoewel melk een belangrijke bron van calcium is, als u lactose-intolerant bent, zijn donkere bladgroenten, niet-zuivelmelk enz. Ook een goede bron van calcium.

 

Snij suikerachtige voedingsmiddelen uit

 

Suiker is een van de grootste oorzaken van verslechtering van de gezondheid.

Omdat suiker in veel voedsel en dranken voorkomt, is dit een bijna onvermijdelijke stof.

De koolhydraten die we eten veranderen ook in suiker in ons lichaam en dit kan iemands risico op hartaandoeningen, obesitas en diabetes verhogen ( 14 ).

Hoewel suiker zelf geen directe bron is die kanker veroorzaakt, veroorzaakt het andere ziekten die de groei van kankercellen in het lichaam ondersteunen.

Studies tonen aan dat geraffineerde koolhydraten zoals witte suiker, witte bloem en fructose-glucosestroop tumoren voeden en de ontwikkeling van kankercellen bevorderen.

Kanker gedijt ook goed in een zure omgeving en omdat suiker erg zuur is, kan dit de groei van kankercellen ook bevorderen ( 15 , 16 ).

Suiker is ook de belangrijkste oorzaak van obesitas, en de overmatige hoeveelheid vet in ons lichaam verhoogt ook het risico om vatbaar te zijn voor andere ziekten.

 

Eet complexe koolhydraten en vezelig voedsel

 

Koolhydraten zijn de voedingsstoffen die ons de gemakkelijkste energiebron bieden.

Koolhydraten zijn een essentieel onderdeel van een uitgebalanceerd dieet.

Er zijn twee soorten koolhydraten die we kunnen consumeren: geraffineerde koolhydraten en complexe koolhydraten ( 17 ).

Hoewel geraffineerde koolhydraten ons risico op kanker kunnen vergroten, kunnen complexe koolhydraten ons risico op kanker daadwerkelijk helpen verminderen.

Voedingsmiddelen die complexe koolhydraten bevatten, zijn volkoren, gerolde haver en op graan gebaseerde producten.

Dergelijke complexe koolhydraten bevatten vezels die ruwvoer in ons spijsverteringskanaal vormen ( 18 ).

Dit ruwvoer voegt veel toe aan onze uitwerpselen en het helpt de soepele werking van onze stoelgang.

Studies hebben aangetoond dat een goed werkend darmstelsel het risico op darmkanker vermindert ( 19 ).

Het eten van een dieet dat veel complexe koolhydraten bevat, zorgt ook voor een dieet met weinig vet en veel vezels.

De combinatie van dergelijke voedingsmiddelen zorgt bijna voor de preventie van kanker en vermindert ernstige obstipatie.

 

Eet knoflook met je maaltijd

 

De penetrante geur van rauwe knoflook kan een grote uitschakeling zijn, maar knoflook bevat allylzwavelverbindingen die uw immuunsysteem versterken ( 20 ).

Van deze stof is bekend dat deze het natuurlijke immuunsysteem van het lichaam stimuleert en ook het vermogen om te voorkomen dat kankerverwekkende chemicaliën worden gevormd en geactiveerd ( 21 ).

Wanneer de kankerverwekkende chemicaliën uit het lichaam worden verwijderd, wordt de kans op kankercelvorming aanzienlijk verkleind.

Knoflook heeft ook antibacteriële eigenschappen die virussen in het lichaam kunnen helpen doden.

Het heeft ook het vermogen om celdood te induceren, DNA-reparatie te ondersteunen en de celproliferatie te verminderen ( 22 ).

De Wereldgezondheidsorganisatie beveelt één teentje knoflook per dag aan om het risico op kanker te verminderen en om het algehele welzijn van het lichaam te waarborgen.

 

Vermijd gerookt voedsel

 

De gegrilde maaltijd wordt over de hele wereld genoten.

Gemarineerd vlees gekookt in een koekenpan op een vlammende grill produceert een heerlijk gerecht.

Maar het roken van voedsel kan carcinogene polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK's) op het voedsel veroorzaken ( 23 ).

Epidemiologische studies hebben een verband aangetoond tussen darmkanker en de consumptie van gerookt vlees.

Het koken van vlees op een open vuur verhoogt de kans op de vorming van heterocyclische amines (HCA's) en PAK's, die beide zeer mutagene stoffen zijn.

Van deze stoffen is aangetoond dat ze de snelheid van de vorming van kankercellen in het lichaam verhogen ( 24 ).

Daarom wordt het ten zeerste aanbevolen dat u niet regelmatig gerookt of gegrild vlees consumeert.

 

Veranderingen in levensstijl

 

Een van de beïnvloedbare factoren van kankerpreventie is uw levensstijl.

Het leiden van een gezonde en gelukkige levensstijl kan zeker zorgen voor een beter algemeen welzijn.

Door uw dieet, fysieke activiteiten, dagelijkse routine en de manier waarop u uw leven leidt, aan te passen, kunt u jaren aan uw leven toevoegen en het risico op vele ziekten, waaronder kanker, verminderen.

Hier is een lijst met veranderingen die u in uw levensstijl kunt aanbrengen om uw risico op kanker te verminderen.

 

Ontvang 30 minuten lichaamsbeweging per dag

 

Lichamelijke inactiviteit is een belangrijke oorzaak van vele ziekten.

Lichaamsbeweging bevordert de gezondheid van het hart, stressverlichting, bloedsomloop en helpt obesitas te voorkomen ( 25 ).

Als u minimaal 30 minuten per dag traint, zorgt u ervoor dat u uw mobiliteitsquotum voltooit.

Lichaamsbeweging kan in vele vormen worden gedaan ( 26 ).

Je kunt joggen, hardlopen, wandelen, aerobics doen, cardio, yoga, etc.

U moet ervoor zorgen dat u ten minste 15 minuten aaneengesloten cardio-oefening per dag krijgt om uw hartslag te verhogen.

Dit zal je lichaam versterken en de activiteit zal ervoor zorgen dat je metabolisme goed functioneert.

Studies hebben aangetoond dat fysieke activiteit geassocieerd is met een gemiddelde vermindering van 12% van het risico op borstkanker, en het risico wordt met ongeveer 30% verminderd voor vrouwen die 10 tot 19 uur per week gebruikten.

Oefening vermindert het oestrogeengehalte in het bloed, wat het risico op borstkanker bij vrouwen vermindert.

Een kleinere taille en gecontroleerde BMI zorgt er ook voor dat het overtollige vet de ontwikkeling van kankercellen in het lichaam niet ondersteunt.

 

Verhoog de mobiliteit gedurende de dag

 

Sedentaire gedurende de dag kan je kansen op kanker daadwerkelijk vergroten.

Matige activiteit, zoals het nemen van de trap, elke 30 minuten rekken, staan ​​in plaats van zitten en niet overdag liggen, kan de bloedcirculatie door uw lichaam verhogen ( 27 ).

Deze mobiliteit is minder intens dan lichaamsbeweging, maar net zo effectief als het gaat om het voorkomen van kanker.

Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat mensen die overdag zitten een 24 en 32 procent hogere kans hebben (respectievelijk) op het ontwikkelen van colon- en endometriumkanker dan mensen die de hele dag mobiel blijven ( 28 ).

 

Vermijd zonnebanken en overmatig bruinen

 

Overmatige blootstelling aan zonnebanken en zonlicht verhoogt het risico op huidkanker.

De schadelijke ultraviolette straling van de zon en zonnebanklampen kan uw huid drastisch beïnvloeden.

Melanoom is een type huidkanker dat wordt veroorzaakt door de veranderingen in de huidcellen, melanocyten genaamd, die meestal wordt veroorzaakt door onregelmatige maar intense blootstelling aan de zon bij mensen die genetisch vatbaar zijn voor melanoom ( 29 ).

De ultraviolette straling van de zon beschadigt het DNA van de cellen, wat mutaties in de cellen veroorzaakt - waardoor de ontwikkeling van kwaadaardige tumoren toeneemt ( 30 ).

Dit type huidkanker ontwikkelt zich meestal als zwarte of bruine vlekken, maar ze kunnen ook rood, roze, paars, blauw, wit of zelfs huidkleurig zijn.

Huidkanker is bijna altijd te genezen als het vroeg wordt behandeld, maar (net als andere vormen van kanker), als het wordt gemist en zich door het lichaam verspreidt, is het moeilijker te bestrijden.

Het is dus belangrijk dat u de blootstellingstijden beperkt en een hoogwaardige zinkoxide-zonnebrandolie gebruikt wanneer u zich buiten bevindt en ook zonnebanken vermijdt.

Als je toch een bruine kleur nodig hebt, kies dan voor een organische zonnebrandlotion en minder zonnetijd.

 

Ontvang 15 minuten Sun Time

 

Zoals vermeld in de sectie over voeding, kan calcium iemands kankerrisico helpen verminderen.

Maar vitamine D, dat ook helpt kanker te voorkomen ( 31 ), is noodzakelijk om calcium en fosfaat in de dunne darm efficiënt te absorberen.

De zon is een belangrijke bron van vitamine D en ons lichaam kan gemakkelijk genoeg in minder tijd maken dan nodig is om de huid te laten verbranden (als er een voldoende groot deel van de huid wordt blootgesteld).

Vitamine D bevordert ook de juiste celrijping en -reproductie.

Wanneer de groei van cellen wordt gereguleerd, is er minder kans dat ze zich buitensporig vermenigvuldigen en kankerachtig worden ( 32 ).

Dus een betere opname van calcium en fosfaat in het lichaam en de gereguleerde groei van cellen kunnen iemands risico op kanker verminderen ( 33 ).

 

Oefen veilige seks

 

H. Pylori en HPV zijn twee virussen die het kankerrisico aanzienlijk verhogen en die tijdens geslachtsgemeenschap tussen seksuele partners kunnen worden overgedragen.

Dit kan gebeuren wanneer mensen geslachtsgemeenschap hebben zonder condoom te gebruiken.

Afgezien van onthouding, is het condoom de beste preventieve maatregel voor seksueel overdraagbare aandoeningen, evenals zwangerschap.

Het gebruik van een condoom tijdens seksuele omgang met een partner die niet is getest, kan de overdracht van deze kankerverwekkende virussen voorkomen.

Dit is onderdeel van een verandering van levensstijl, omdat de meeste echtparen meestal kiezen voor de pil of andere anticonceptiemechanismen, maar alleen een condoom kan de overdracht van HPV en H. Pylori ( 34 ) voorkomen.

 

Vermijd tabaks- en drugsgebruik

 

Meer dan vier van de vijf gevallen van longkanker worden veroorzaakt door het roken van sigaretten.

Roken en pruimtabak kan mond-, keel- en tongkanker en andere ziekten veroorzaken.

Het misbruik van drugs en andere schadelijke stoffen verhoogt ook het risico op kanker omdat het de normale werking van het lichaam verstoort.

Van giftige chemicaliën in sigarettenrook, zoals benzeen, polonium-210, benzo (a) pyreen en nitrosaminen, is bekend dat ze ons DNA en de cellen in de luchtwegen beschadigen, evenals andere organen, zoals de lever, pancreas, maag, nier etc.

Andere chemicaliën die in sigaretten aanwezig zijn, helpen toxines beter aan DNA te kleven en onderbreken de mechanismen voor het repareren van DNA-schade, waardoor de schade ernstiger wordt en de kans groter is dat cellen kanker veroorzaken ( 35 ).

 

Stress verminderen

 

Of psychologische stress iemands kankerrisico kan vergroten ( 36 ), hoewel het bewezen is dat de effecten van stress op het lichaam de progressie van kanker kunnen bevorderen.

Stresshormonen kunnen zich aan vele soorten kankercellen houden, waardoor ze zich door het lichaam kunnen bewegen en zelfs kunnen helpen beschermen.

Studies hebben aangetoond dat stress het immuunsysteem negatief kan beïnvloeden; de cellen die kankercellen zoeken en doden, kunnen worden verstoord.

Afgezien van een directe verbinding, ontwikkelen mensen die onder geestelijke en lichamelijke druk staan ​​na verloop van tijd gezondheidskwesties.

Het lichaam reageert op stress door hormonen zoals adrenaline en adrenaline te produceren die ervoor zorgen dat uw bloeddruk stijgt.

Na een periode van tijd kunnen hoge niveaus van stresshormonen leiden tot ernstige gezondheidsproblemen waardoor uw lichaam minder goed in staat is om kankercellen te bestrijden.

Hoewel psychologische stress en kanker geen directe link hebben, heeft stress invloed op andere aspecten van ons leven die ertoe kunnen leiden dat we afwijken van een gezonde levensstijl.

Mensen met veel mentale stress hebben de neiging zich te wenden tot alcohol of drugs en hebben de neiging om hun dieet te negeren.

Dergelijk gedrag is een bijproduct van stress en verhoogt het risico op kanker ( 37).

 

Voorzorgsmaatregelen

 

Kanker is niet alleen een ziekte die wordt veroorzaakt door iemands levensstijl, dieet en activiteit.

Het kan ook worden beïnvloed door externe factoren zoals het gebruik van mobiele telefoons, bepaalde medicijnen en medicijnen, het marineren van uw vlees, het filteren van leidingwater, enz.

Zulke eenvoudige voorzorgsmaatregelen kunnen er mogelijk niet voor zorgen dat u 100 procent vrij bent van het risico op kanker; ze zullen er in elk geval voor zorgen dat uw risico aanzienlijk wordt verminderd.

Dus hier is een lijst met voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen om te voorkomen dat u een hoog risico op kanker loopt.

 

Zorg voor wonden, wratten en pijn

 

Meestal penseelen we de pijn die we voelen in ons lichaam en zorgen we ervoor door een pijnstiller te nemen.

We denken ook niet meteen na over een wond die niet onmiddellijk geneest of een wrat die zich net op onze huid heeft gevormd ( 38 ).

Aangezien kanker wordt veroorzaakt door de groei van abnormale cellen en de invasie van cellen voorbij de gebruikelijke grens, kunnen plotselinge pijn en massagroei een gevolg zijn van de ontwikkeling van kankercellen ( 39 ).

Maar als u op dergelijke dingen let, kunt u ontdekken of u kanker heeft of niet.

Wanneer u dergelijke symptomen opmerkt bij hun ontdekking, zult u in staat zijn om vroege tekenen van kanker te bestrijden en te voorkomen dat het dodelijk is.

 

Schakel uw mobiele telefoon uit

 

In deze dagen van moderne technologie zijn de meesten van ons vastgelijmd aan onze mobiele telefoons.

Maar dit constante gebruik van mobiele telefoons kan ons risico op kanker verhogen.

De radiogolven die naar en van mobiele telefoons worden uitgezonden, kunnen zeer schadelijk zijn voor het lichaam, vooral voor de hersenen ( 40 ).

Het is bekend dat de emissie van deze radiofrequentiegolven het risico op hersentumoren en hersenkanker verhoogt.

Hoewel er geen concreet bewijs is dat het gebruik van mobiele telefoons direct kanker kan veroorzaken, hebben onderzoeken aangetoond dat overmatige blootstelling aan RF-golven kwaadaardige tumoren veroorzaakte bij klein ongedierte zoals ratten en muizen.

Vanwege het feit dat de RF-golven die naar en van de mobiele telefoons worden verzonden niet sterk genoeg zijn om DNA- en cellulaire schade te veroorzaken, is er een theorie dat langdurig gebruik van mobiele telefoons de ontwikkeling van tumoren kan veroorzaken ( 41 ).

 

Vermijd stomerij uw kleding

 

Bij het chemisch reinigen van uw kleding wordt een oplosmiddel gebruikt dat bekend staat als perchloorethyleen ( 42 ).

Volgens onderzoek van de National Academics of Science kan deze schadelijke stof zowel lever- en nierkanker als leukemie veroorzaken.

Hoewel de mensen die de kleren daadwerkelijk droogkuisen, meer risico lopen om door deze stof te worden aangetast, kan het achtergebleven vuil ook schadelijk zijn voor de klant ( 43 ).

Dus, afgezien van het vermijden van "kleren die alleen droog zijn", is het beter om uw kleren in de machine met de hand te wassen of wassen met een zachte cyclus.

Het zal de stof behouden en kanker voorkomen.

 

Drink veel water

 

Hydrateren van je lichaam heeft veel voordelen ( 44 ).

Een van de belangrijkste voordelen van het drinken van veel water gedurende de dag is dat het eventuele toxines die zich in de nieren hebben opgehoopt, zal helpen verwijderen ( 45 ).

Dit helpt ervoor te zorgen dat een kankerverwekkende agent uit je systeem komt voordat het enige schade kan aanrichten.

 

Conclusie

 

Omdat kanker een verzameling ziekten is die verschillende delen van het lichaam kunnen beïnvloeden, heeft het geen algemene symptomen.

De beste manier om kanker te voorkomen is om ervoor te zorgen dat u regelmatig een gezondheidsonderzoek uitvoert en dat u naar de artsen gaat als u afwijkingen in uw lichaam ziet.

Zoals hierboven vermeld, is kanker een ziekte die beter wordt genezen door het te voorkomen, omdat het dodelijk kan worden als het wordt toegestaan ​​door te gaan naar verdere stadia.

De behandeling van kanker is kostbaar en heeft een grote impact op lichaam en geest, maar ook op degenen om je heen.

Neem de bovenstaande preventieve maatregelen om er zeker van te zijn dat u een leven leidt dat het risico op een ziekte vermindert die niet zeker is.

Als dat niet genoeg is om je te dwingen bepaalde veranderingen in je leven aan te brengen, moet je de chemokosten bekijken om je een beetje bang te maken!

WAT IS KANKER? 21 MANIEREN OM KANKER TE VOORKOMEN