Voedsel

WAT IS KOKOSNOOT OLIE ( KOKOSOLIE ) ? WAARVOOR GEBRUIK JE KOKOSOLIE? KOKOSOLIE KOPEN

KOKOSNOOT OLIE TOEPASSINGEN WAT IS KOKOSOLIE?

 • Waarom kokosolie?
 • Voedingsprofiel
 • Soorten kokosolie
 • Hoe kokosolie te kopen
 • Door de wetenschap gesteunde voordelen van kokosolie
 • Gebruik van kokosolie
  • Kokosolie voor koken
  • Coconut Oil Home Remedies
  • Kokosolie voor schoonheid en haar
  • Kokosolie voor zwangerschap en babyverzorging
  • Kokosolie voor dierenverzorging
  • Kokosolie rondom het huis

Waarom kokosolie?

Kokosolie is de zegen van de natuur voor de wereld. Werkelijk.

Het heeft niet alleen een milde aangename geur en smaak, het kan op zoveel verschillende manieren worden gebruikt dat het een beetje moeilijk te geloven is.

Kokosolie is afgeleid van de pit of het vlees van de kokosnootfruit en staat bekend als een van de gezondste en meest veelzijdige producten ooit.

In feite zijn er talloze studies die getuigen van de voordelen en het nut van kokosolie, waarvan sommige in dit artikel met elkaar verbonden zijn.

In tegenstelling tot de meeste oliën, is kokosolie vast bij kamertemperatuur, wat weer helpt het op vele manieren bruikbaar te maken, omdat het als een vaste stof of gesmolten in een vloeistof kan worden gebruikt.

Lees hieronder voor meer informatie over kokosolie.

Op het einde wil je er zeker wat voor jezelf kopen!

 

Voedingsprofiel

Coconut Oil Nutrition - WAT IS KOKOSNOOT OLIE ( KOKOSOLIE ) ? WAARVOOR GEBRUIK JE KOKOSOLIE? KOKOSOLIE KOPEN

Kokosolie is ongeveer 90 procent verzadigd vet, waardoor het een van de zeldzame plantaardige bronnen van verzadigd vet is.

Wat het uniek maakt als een gezondheidsvoedsel, is dat het medium-ketenige vetzuren bevat die kleiner, meer permeabel zijn en gemakkelijker in energie worden omgezet.

Deze vetzuren - laurinezuur, caprinezuur en caprylzuur - dragen bij aan de meeste gezondheidsvoordelen.

Een eetlepel kokosolie bevat ongeveer 120 calorieën.

Er zijn geen, of zeer minimale hoeveelheden, eiwitten, vezels, vitamines of mineralen.

Er zijn bijvoorbeeld heel kleine hoeveelheden vitamine K, vitamine E en ijzer in kokosolie, maar niet genoeg om een ​​groot verschil te maken.

Kokosolie bevat echter een indrukwekkende hoeveelheid fenolische verbindingen die antioxidatieve eigenschappen hebben en schade door vrije radicalen kunnen bestrijden.

Types of Coconut Oil - WAT IS KOKOSNOOT OLIE ( KOKOSOLIE ) ? WAARVOOR GEBRUIK JE KOKOSOLIE? KOKOSOLIE KOPEN

 

Soorten kokosolie

 

Kokosolie komt voornamelijk in twee soorten: geraffineerd en ongeraffineerd.

Verfijnde kokosolie is gemaakt van gedroogd kokosvlees en heeft meestal geen geur of een andere smaak.

Niet alle geraffineerde kokosolie kan op dezelfde manier worden geproduceerd, dus onderzoek de verfijningsprocedure van een bepaald merk voordat u uw aankoop doet.

Dit komt omdat de fabrikanten soms chemicaliën toevoegen om meer olie te extraheren en de houdbaarheid te verlengen.

Ongeraffineerde kokosolie, ook wel 'pure' of 'virgin' kokosolie genoemd, is gemaakt van vers kokosvlees en heeft typisch een subtiele maar aparte smaak en smaak.

Het is bestand tegen hogere temperaturen, maar heeft ook minder voedingsstoffen en meer van het ongezonde trans-vet.

Virgin kokosolie bevat geen chemicaliën en biedt alle onderstaande voordelen.

 

Hoe kokosolie te kopen

 

Let bij het kopen van kokosolie goed op de etiketten of onderzoek vooraf uw merk.

Koop zo veel mogelijk gecertificeerde biologische kokosolie, omdat dit ervoor zorgt dat pesticiden niet worden gebruikt in de landbouw van de kokospalmen die de kokosnoten produceerden en de olie maakten die je zult gebruiken.

U kunt het type kokosolie dat u wilt selecteren op basis van uw persoonlijke behoeften en voorkeuren.

Over het algemeen helpt het om zowel geraffineerde als ongeraffineerde kokosolie thuis te hebben, en deze naar behoefte te gebruiken.

Hoe dan ook, het is het beste om kokosolie te kopen die zonder chemicaliën is gewonnen.

Centrifuge-geëxtraheerde kokosolie of koudgeperste kokosolie zijn beide uitstekende opties omdat ze allebei rauw zijn en alle oorspronkelijke voedingsstoffen bevatten.

Centrifuge-geëxtraheerde kokosolie heeft een lichte smaak en is plezierig om direct voor de meeste mensen te eten.

Koudgeperste kokosolie heeft een sterkere smaak en kan zelfs kleine vaste stukjes bevatten.

Als je een minder uitgesproken smaak wilt, meestal om te koken, kun je kokosolie met persluchtpers kopen, die ook een hoger rookpunt heeft.

Science Backed Benefits of Coconut Oil - WAT IS KOKOSNOOT OLIE ( KOKOSOLIE ) ? WAARVOOR GEBRUIK JE KOKOSOLIE? KOKOSOLIE KOPEN

Door de wetenschap gesteunde voordelen van kokosolie

 

Kokosolie heeft niet zo'n geweldige reputatie verdiend in de gezondheidsgemeenschap zonder reden.

In veel opzichten is bewezen dat het meerdere voordelen voor de gezondheid heeft .

Enkele van die voordelen zijn:

 • Kokosolie helpt spieropbouw

Kokosolie bevat een grote hoeveelheid middellange vetzuren.

Deze vetzuren worden onmiddellijk door het lichaam gebruikt voor energie, en ze zijn "insulinotroop" van aard, wat betekent dat het consumeren van kokosolie een signaal naar de alvleesklier stuurt dat het meer energie moet afgeven ( 1 ).

Voor degenen onder u die trainen en gewichtheffen, dit is geweldig nieuws.

Als je probeert je spiermassa te vergroten, dan zal het nemen van wat kokosolie vóór de training, of in het korte venster van ongeveer een half uur na de training, betekenen dat de essentiële voedingsstoffen in je spieren worden afgeleverd om hen te helpen groeien en versterken.

 • Kokosolie beschermt botten

Brosse en pijnlijke botten zijn beide voorwaarden waaraan je niet wilt lijden.

Helaas hebben ze invloed op veel mensen naarmate ze ouder worden.

Hoewel kokosolie op zichzelf amper vitaminen of mineralen bevat, verhoogt het de capaciteit van het lichaam om meer calcium te absorberen uit andere voedselbronnen in het spijsverteringskanaal, namelijk de maag en de darm.

Verhoogde niveaus van calcium helpen het verlies van botmineraaldichtheid te voorkomen, waardoor de snelheid waarmee osteoporose plaatsvindt, afneemt ( 2).

Dit voorkomt dat de botten broos worden en kwetsbaar voor breuken, en is dus vooral nuttig voor ouderen en voor vrouwen in de menopauze.

Bovendien kan de accumulatie van vrije radicalen naarmate je ouder wordt ook de botten verzwakken en ontstekingen veroorzaken.

Gelukkig hebben de antioxidanten in kokosolie de kracht om dergelijke ontstekingen te bestrijden en de incidentie van artritis te verminderen.

Een onderzoek heeft bijvoorbeeld aangetoond dat arthritische ratten die kokosolie kregen, een suppressie van bepaalde inflammatoire genen vertoonden die tot verlichting van arthritische pijn leidden ( 3 ).

Maagdelijke kokosolie, omdat het alle voedingsstoffen intact heeft, is het meest geschikt voor dit doel.

 • Kokosolie helpt om vet te verliezen

Ja, kokosolie is bijna volledig vetvrij, maar niet alle vetten maken je dik.

Vanwege de manier waarop middellangeketentriglyceriden worden gemetaboliseerd, helpt kokosolie je eigenlijk om gewicht te verliezen wanneer het wordt geconsumeerd in gecontroleerde hoeveelheden.

De vetzuren in kokosolie worden onmiddellijk door de lever gebruikt, wat resulteert in zowel toegevoegde energie als hogere niveaus van ketonen ( 4 ).

Onderzoek dat medium-chained vetzuren en vetzuren met lange ketens vergelijkt, toont duidelijk aan dat de eerstgenoemde in veel hogere metabole niveaus resulteren.

Bij voldoende lichaamsbeweging kunnen mensen die willen afvallen zoveel sneller doen door andere vetten en oliën in te ruilen voor kokosolie ( 5 ).

Dit is ook effectief vanwege een andere factor, namelijk dat kokosolie ook bijdraagt ​​aan een verhoogde verzadiging ( 6 ).

Als u zich verzadigd voelt, zult u kleinere porties eten en zich onthouden van ongezond snacken. Dit verlaagt uw dagelijkse calorie-inname en maakt het gemakkelijker om af te vallen.

Verder helpt kokosolie specifiek het buikvet te richten.

Vet rond de maagstreek is het gevaarlijkste soort vet omdat het tot andere gezondheidsproblemen kan leiden en uw levensduur en algehele gezondheid aanzienlijk kan beïnvloeden ( 7 ).

Het dagelijks innemen van kokosolie zal het abdominale vet veel sneller verminderen in vergelijking met andere plantaardige oliën ( 8 ).

 • Kokosolie vermindert het risico op hart- en vaatziekten

Zoals we zojuist bespraken, creëert abdominale obesitas een groot risico op cardiovasculaire problemen ( 7 ).

Door obesitas te helpen elimineren, kunnen personen hun risico op hartproblemen verminderen door kokosolie te gebruiken.

Een andere manier waarop kokosolie u kan beschermen tegen hart- en vaatziekten is door het verhogen van het gehalte aan lipoproteïne-cholesterol met hoge dichtheid, dat gezond is en de gezondheid van het hart bevordert.

In het bijzonder is gebleken dat maagdelijke kokosolie veel effectiever is dan geraffineerde kokosolie geëxtraheerd uit gedroogde korrels bij het verhogen van het HDL-cholesterolgehalte en het verlagen van LDL-waarden ( 9 ).

Als je kokosolie gebruikt tijdens het koken, of als je het dagelijks met de lepel neemt, kun je je hart op de lange termijn beschermen.

 •  Kokosolie beschermt je haar en hoofd

Kokosolie kan, net als veel andere soorten olie, ook voeding bieden bij topicale toepassing.

Vooral voor je haar lijkt het erop dat kokosolie aanzienlijke versterkende en schadebeschermende eigenschappen kan hebben.

Kokosolie heeft een laag gewicht en heeft kleine triglyceriden.

Dit maakt kokosolie ideaal voor de groei en bescherming van eiwitten ( 10 ).

In vergelijking met de meeste andere soorten olie kan kokosolie haarverlies voorkomen en u helpen lange, omvangrijke, sterke lokken te hebben.

Bovendien helpt kokosolie de hoofdhuid droogheid en schilfers te bestrijden.

Er is aangetoond dat het de ruwe, jeukende en droge huid verbetert die roos veroorzaakt ( 11 ).

 • Kokosolie beschermt de huid

Kokosolie wordt vereerd door schoonheidssurus en waarom zou het niet zo zijn?

De olie is consistent weergegeven om uitstekende resultaten te geven bij gebruik in huidverzorging.

Wanneer het lokaal wordt aangebracht, kan het diep onder het oppervlak reiken om de huid te hydrateren en de lipideniveaus op het oppervlak te verhogen.

De huid kan heel gemakkelijk vocht verliezen, en kokosolie helpt een deel van dat vochtverlies voorkomen, wat op langere termijn zal voorkomen dat rimpels en andere huidproblemen optreden.

Kokosolie kan ook huidziekten en aandoeningen zoals atopische dermatitis ( 12 ) bestrijden .

Kokosolie biedt ook een milde vorm van bescherming tegen ultraviolette straling en kan tot 20 procent van die schadelijke stralen blokkeren bij gebruik in zonlicht ( 13 ).

Vanwege de vetzuren in kokosolie, is je huid ook beter in staat om zichzelf te genezen en te repareren naarmate deze ouder wordt, waardoor rimpels en andere tekenen van veroudering tot op zekere hoogte worden voorkomen.

Het stimuleert ook de productie van collageen, waardoor de elasticiteit van je huid verbetert, zodat deze minder zakt ( 14 ).

 • Kokosolie beschermt enkele belangrijke organen

Een verstoring van het gezonde functioneren van zelfs één van uw belangrijkste organen kan leiden tot ernstige problemen en een keteneffect van gezondheidskwesties.

Het goede nieuws over kokosolie is dat het helpt twee heel belangrijke organen gezond te houden: je nieren en lever.

De lever kan schade oplopen door het gebruik van giftige stoffen, van alcohol tot drugs.

Onderzoek wijst uit dat kokosolie in staat is om de impact van toxisch gebruik op de lever te verminderen ( 15 ).

Bovendien kan kokosolie ook het risico op nierfalen verminderen door gevallen van laesies in de nieren te verminderen ( 16 ).

En kokosolie kan de blaas beschermen: het is bekend dat een monoglyceride de vorming van galstenen voorkomt ( 17 ).

Deze stof heeft ook het vermogen om galstenen op te lossen, dus het kan worden gebruikt als een behandeling wanneer chirurgie niet mogelijk is.

Bij gewone kokosolie-gebruikers kan dit van tevoren galsteenvorming helpen voorkomen.

Omdat kokosolie gemakkelijk verteerbaar is, helpt het ook bij het voorkomen van galblaas- of pancreasaandoeningen.

 • Kokosolie helpt de schildklierfunctie en hormonale balans

Uw schildklier is een ander zeer belangrijk deel van uw lichaam omdat het verantwoordelijk is voor de regulatie van zoveel functies, voornamelijk hormonale productie.

De schildklier geeft onder andere thyroxine en trijoodthyronine af.

Deze hormonen helpen dan aanzienlijk bij de regulatie van veel basisfuncties, zoals hartslag, ademhaling, temperatuur en metabolisme.

Kokosolie zorgt ervoor dat de schildklier goed blijft functioneren, waardoor deze hormonen vervolgens in balans kunnen worden gebracht en hun respectieve functies kunnen blijven vervullen ( 18 ).

Kokosolie bevat ook hoge niveaus van vetzuren zoals laurinezuur, die zijn gekoppeld aan verhoogde niveaus van lipoproteïne met hoge dichtheid; dit is op zijn beurt weer in verband gebracht met een verhoogde instandhouding van oestrogeen bij vrouwen in de pre-menopauze en in de menopauze ( 19 ).

In tijden dat de oestrogeenspiegel afneemt, kan kokosolie u helpen meer te besparen dan u normaal zou kunnen.

 • Kokosolie kan kanker helpen voorkomen

Met een ziekte zoals kanker, is het echt moeilijk om elke mogelijke "remedie" aan te wijzen en te verwachten dat het effectief is, altijd, in alle stadia of voor alle soorten kankers.

Niettemin is er een goede reden om te geloven dat kokosolie op zijn eigen manier kanker kan bestrijden door tumorgroei te voorkomen.

Kokosolie bevat veel middellangeketen triglyceriden en de lever zet deze om in ketonen omdat het vetten direct omzet en niet koolhydraten in energie.

Omdat tumoren glucose nodig hebben om te gedijen, kan een dieet met zware ketonen en weinig koolhydraten de energie voor de tumor uitputten en voorkomen dat het zich verspreidt.

Een studie toont aan dat kokosolie veel effectiever is dan andere natuurlijke oliën bij het remmen van de groei van kwaadaardige cellen dan andere plantaardige of minerale variëteiten ( 20 ).

 • Kokosolie kan stress verminderen

Onaangename stress kan veel negatieve effecten hebben op uw lichaam en geest.

Stress kan bijvoorbeeld uw stemming beïnvloeden, waardoor u geïrriteerd, angstig, rusteloos, verdrietig, afgeleid of overweldigd wordt.

En het kan je lichaam beïnvloeden, wat spierspanning, hoofdpijn, pijn op de borst, vermoeidheid, verlaagd libido, spijsverteringsproblemen of slaapproblemen veroorzaakt.

Het kan ook uw gedrag beïnvloeden, waardoor u te veel of te weinig eet, drugs of alcohol misbruikt, sociale activiteiten verlaat, minder actief bent, enzovoort.

De medium-chained vetzuren worden in dit opzicht opnieuw gebruikt, omdat ze negatief zijn verbonden met stress.

Door stress en stress geïnduceerde depressie kan zowel op armlengte als bij regelmatig gebruik van kokosolie worden gehandhaafd ( 21 ).

 • Kokosolie kan type 1 diabetes verbeteren

Type 1 diabetes, meestal gediagnosticeerd bij kinderen en jonge volwassenen, is ook bekend als juveniele diabetes.

\ Veel zeldzamer dan Type 2, deze vorm van diabetes vindt plaats wanneer het lichaam niet in staat is om insuline te produceren om glucose in de bloedbaan en de cellen van het lichaam te krijgen.

Deze levenslange aandoening moet worden behandeld met insuline en andere dergelijke therapieën.

Onderzoek naar ratten met Type 1 diabetes toont echter aan dat kokosolie in het dieet de bloedsuikerspiegel significant kan verlagen bij mensen met hyperglycemie, en er is geargumenteerd dat dit komt omdat kokosolie de insulinesecretie reguleert ( 22 ).

Dit beschermt individuen met diabetes type 1 niet alleen door fluctuerende bloedsuikerspiegels, maar ook door andere mogelijke complicaties die zich in de toekomst kunnen voordoen.

 • Kokosolie kan vrije radicalen bestrijden

Vrije radicalen zijn de toxische bijproducten van het zuurstofmetabolisme.

Hoewel een bepaald aantal vrije radicalen in het lichaam noodzakelijk is voor een gezond functioneren, kunnen te veel vrije radicalen leiden tot sneller oud worden en de gezondheid verslechteren.

De opbouw van vrije radicalen in het lichaam veroorzaakt oxidatieve stress, waardoor het lichaam kwetsbaar wordt voor ontstekingen en DNA-schade.

Oxidatieve stress is een van de redenen waarom oudere personen de neiging hebben om te worden geconfronteerd met afnemende cognitieve vaardigheden en lijden aan ziekten zoals Alzheimer en dementie.

Om oxidatieve stress tegen te gaan, zouden mensen een dieet moeten consumeren dat rijk is aan antioxidanten.

Kokosolie heeft veel polyfenolverbindingen, die essentiële antioxidanten zijn.

Deze stoffen helpen vroegtijdige tekenen van veroudering te voorkomen en houden lichaam en geest scherp.

Vergeleken met geraffineerde kokosolie en andere natuurlijke oliën zoals olijfolie en zonnebloemolie, is bewezen dat maagdelijke kokosolie zeer effectief is in het voorkomen van oxidatie van lipiden en eiwitten en het verbeteren van de antioxidantstatus van uw lichaam ( 23 ).

Het gebruik van maagdelijke kokosolie bij het koken, of gewoon elke dag kleine hoeveelheden maagdelijke kokosolie direct eten, kan daarom op de lange termijn enorm helpen door je algehele gezondheid te behouden.

Coconut Oil for Cooking - WAT IS KOKOSNOOT OLIE ( KOKOSOLIE ) ? WAARVOOR GEBRUIK JE KOKOSOLIE? KOKOSOLIE KOPEN

Gebruik van kokosolie

Kokosolie voor koken

 

Een van de beste plaatsen om gebruik te maken van uw kokosolie is in de keuken!

Kokosolie vult veel ingrediënten en soorten gerechten aan en kan uw gerechten verhogen om ze extra aantrekkelijk te maken.

Een paar manieren om het in je keuken op te nemen zijn:

 • Voorkom plakkerigheid. Net zoals u plantaardige olie of bakvet gebruikt om uw pannen, bakplaten en muffinvormpjes te smeren, gebruikt u in plaats daarvan kokosolie. Niet alleen is het gezonder, het is net zo effectief om ervoor te zorgen dat je eten niet aan je gerechten blijft kleven. Als u werkt met kleverige ingrediënten zoals honing, siroop of melasse, spuit dan de lepel of maatbeker met kokosolie voor gebruik, zodat ze er meteen afglijden.
 • Maak uw servies eenvoudig schoon. In die tijd dat er voedselresten op uw gerechten worden gekoekt, vergeet dan al het bewerkelijke scrub- en elleboogvet en verwijder gemakkelijk de stukken die met kokosolie zijn geplakt.
 • Vervang het door boter of plantaardige olie. Kokosolie is vaak een gezonder alternatief voor plantaardige olie of boter, omdat het helpt het gehalte aan goede HDL-cholesterol te verhogen en de calorieën te verminderen ( 24 ). Of het nu gaat om bakken, frituren of bakken, kokosolie geeft de gewenste resultaten zoals bij elke andere olie. Als u van de rijke smaak van boter in uw eten houdt, overweeg dan het gebruik van ongeraffineerde kokosolie die een aardse smaak heeft die veel geniet.
 • Maak zelfgemaakte mayonaise. Beter dan het kopen van mayo is er zelf een maken! Het kan uiteindelijk goedkoper, gezonder en zelfs lekkerder zijn dan wat je in de winkel kunt vinden. Gebruik vier eierdooiers, 2/3 kop olijfolie, 2/3 kop kokosolie, een eetlepel appelciderazijn of citroensap en een theelepel mosterd.
 • Gebruik het voor uw thee of koffie. Voeg extra energie ( 25 ) toe aan uw dagelijkse dosis cafeïne door kokosolie in uw thee of koffie te gebruiken! Probeer het een keer en je zult zien waarom sommige mensen verslaafd zijn aan deze combinatie. Zodra je warme drank klaar is met brouwen, voeg je een theelepel kokosolie per kopje toe. Roer krachtig, of het beste van alles, doe het allemaal in een blender, zodat het mooi vermengt en je een heerlijk drankje hebt om je op te tillen.
 • Gebruik het voor popcorn. Voeg kokosolie toe aan een pan met een zware bodem en bedek de basis. Voeg vervolgens de popcorn-kernels toe en zorg ervoor dat ze zijn bedekt met de olie. Plaats de pan op je fornuis op matig vuur en dek losjes af met het deksel, waardoor er wat lucht ontsnapt. Over vijf minuten moet je popcorn klaar zijn! Smelt wat kokosolie en motregen over je popcorn; top met wat steenzout.
 • Gebruik het op toast. Wil je je gewone toast proberen met een twist? Aangezien kokosolie vast is bij kamertemperatuur, heeft het een vergelijkbare textuurkwaliteit als boter of margarine. Je kunt het alleen gebruiken, of mengen met honing, kaneel of noten. Je kunt een mooie mix maken van je voorkeur en deze in de koelkast bewaren om te gebruiken wanneer je maar wilt, als toast.
 • Gebruik het om te zoeten. Niet alle mensen genieten van overweldigende zoetheid in hun drankjes en gerechten. Voor veel mensen vormt veel suiker ook een gezondheidsrisico. Als je van de subtiele hint van zoetheid in kokosolie houdt, kun je het gebruiken in plaats van suiker als zoetstof.
 • Voorkomen dat de vriezer verbrandt. Bevroren voedsel kan gemakkelijk worden beschadigd door uitdroging en oxidatie. Dit komt omdat het voedsel niet goed is beschermd tegen lucht. Door een dunne laag kokosolie toe te voegen aan de items die u in de vriezer bewaart, zoals sauzen, kunt u ze afdichten tegen de lucht en vriezerbrandwonden voorkomen.
 • Maak betere smoothies. Net als bij de thee en koffie, geven de middellangeketende triglyceriden in kokosolie je smoothie extra energie. Meng een eetlepel kokosolie met de rest van je smoothie-ingrediënten, zoals yoghurt, fruit, enzovoort. ( 26 )
 • Gebruik het als veganistische crème of glazuur. Je kunt het vet in cream frosting vervangen door kokosolie. Meng 1 kop volvette kokosmelk, 1¼ kopje kokosolie, 1 kopje honing, 1 eetlepel water, 5 theelepeltjes arrowroot poeder en een snufje Keltisch zeezout en je bent klaar om te gaan! Dit is een geschikte veganistische optie voor glazuur in veel desserts, van cupcakes tot worteltaart en citroentaarten. Je kunt ook kokosolie en kokosmelk gebruiken in plaats van gewone melk en boter in ijsjes.
 • Maak een aantal andere recepten. Kokosolie is zo veelzijdig dat je er creatief mee kunt worden en toch kunt genieten van heerlijke resultaten. Voel je vrij om te experimenteren en zie voor welke gerechten je kokosolie kunt gebruiken. U kunt het bijvoorbeeld gebruiken om een ​​salade te garneren door te mengen met azijn, steenzout en honing. Je kunt ook een granola maken door gerolde haver te mengen met kokosolie, kokosnootextract, geraspte kokosnoot, andere noten en bessen en honing of siroop. Of je kunt het gewoon besprenkelen over een kreeft. Als je kokosolie in de keuken gebruikt, gebruik dan geraffineerde olie als je de aardachtige, zoete kokossmaak niet wilt, en gebruik alsjeblieft ongeraffineerde olie.

KOKOSNOOT OLIE ( KOKOSOLIE ) GEWELDIGE TOEPASSINGEN KOKOSOLIE KOPEN