Slaap & Dromen

WAT IS LUCIDE DROMEN? EEN OVERZICHT EN UITLEG VOOR BEGINNERS

De beste definitie van lucide dromen is deze: Lucid Dreaming is het bewezen wetenschappelijk vermogen om 'zelfbewust' te worden in je dromen.

Dit betekent dat je WEET dat je droomt en als zodanig in staat bent om de droom te beheersen, rond te vliegen, je geest te verkennen en te doen wat je maar kunt bedenken. Zoals Lucide Dromen de kunst is om zelfbewust te worden in de droomwereld ..

images 77 - WAT IS LUCIDE DROMEN? EEN OVERZICHT EN UITLEG VOOR BEGINNERS

JE KUNT HET ONMOGELIJK MAKEN!

Normaal gesproken, als je droomt, ben je je niet echt bewust van wat er aan de hand is, kun je niet actief over dingen nadenken en je eigen beslissingen nemen. Het is bijna alsof je alleen maar kijkt hoe je de acties uitvoert, maar je hebt geen controle. Wanneer je echter een Lucid Dream hebt, word je je bewust van jezelf en het feit dat je droomt.

Je kunt beslissingen nemen, de droomwereld verkennen en controleren, en vrijwel alles doen wat je maar kunt bedenken. Je kunt over de hele wereld vliegen , een beroemdheid ontmoeten, je sollicitatiegesprek oefenen of rondrijden met een gigantische vlinder; er is geen limiet.

De reden dat mensen een lucide droomervaring kunnen hebben, is dat ze 'wakker kunnen worden' en dingen kunnen ervaren terwijl ze slapen. Normaal gesproken als je gaat slapen, sluit je brein zich af en weet je niet wat er aan de hand is. Met training en oefening kun je het deel van je geest ontsluiten dat verantwoordelijk is voor 'bewust' zijn van jezelf.

Is lucide dromen echt bewezen?

Ja, Lucid Dreaming is heel echt en het is keer op keer bewezen.

Het wordt al duizenden jaren door Tibetaanse monniken gebruikt, maar steeds meer mensen over de hele wereld zijn het de afgelopen jaren begonnen te leren.

Het eerste wetenschappelijke bewijs van deze ervaring werd gepubliceerd door dokter Keith Hearne, die erin slaagde de oogbewegingen te volgen van mensen die in een lucide droom verkeerden en opzettelijk de ogen bewogen (of van links naar rechts, omhoog of omlaag kijkend) in een SPECIFIEK patroon dat ze van tevoren hadden afgesproken.

What is lucid dreaming and is it real - WAT IS LUCIDE DROMEN? EEN OVERZICHT EN UITLEG VOOR BEGINNERS

Dit experiment / bewijs stond bekend als 'rechts naar links oculaire signalen' en betekende in principe het volgen van de oogbewegingen van mensen terwijl ze sliepen. Sindsdien zijn er een handvol onderzoeksinstituten voor lucidity ontstaan ​​en is er veel nieuwe droomtechnologie gecreëerd. Er is nooit een beter moment geweest om te leren!

Kan IEDEREEN lucide dromen leren?

Iets waar veel mensen zich zorgen over maken, is of ze te oud zijn om hun dromen te beheersen. Leeftijd maakt eigenlijk niet uit. Sterker nog, iedereen wordt verondersteld tenminste één lucide droom in hun leven te hebben, zelfs door een totaal ongeluk. Het feit is echter dat lucide dromen een GEWOON zijn die de meeste mensen niet beoefenen.

Om die reden kon iedereen een lucide droom hebben, maar niet iedereen WIL omdat het gewoon een gewoonte is die de meesten van ons niet beoefenen. Als je het echt wilt doen, en het wilt leren en de gewoonte in jezelf wilt creëren, dan is het niet alleen mogelijk, het is gemakkelijk en leuk! Net als elke nieuwe gewoonte, kan het een paar weken duren om te vormen, maar na verloop van tijd wordt het gemakkelijker.

In het begin ben je een soort van herprogrammering van je geest om iets te doen wat je waarschijnlijk nog nooit eerder hebt gedaan. Dat is prima, maar wees u ervan bewust dat het voor beginners misschien een kwestie van vallen en opstaan, oefenen en geduldig zijn. Hoe meer je het doet, hoe gemakkelijker het wordt omdat je je geest traint om het te kunnen!

Lucide Dromen Hoe lang duurt het om te leren?

Het duurt ergens tussen 1 en 30 nachten, soms een beetje meer. Het hangt echt af van het individu, en hoe hun geest werkt, maar door het oefenen van de juiste dingen ( de 30 dagen bootcamp is een GEWELDIGE plek om te beginnen), zul je gemakkelijk de gewoonte opbouwen en een van de vele lucide dromers van de wereld worden.

Hoewel het in het begin wat geduld kan vergen, wanneer je daadwerkelijk die EERSTE lucide droom hebt , zal de ervaring alleen voldoende zijn om je eraan te laven voor LEVEN. Het is echt zo ongelooflijk. Het is alsof je rondloopt in je eigen geest, en je kunt het hele universum controleren met een enkele muisklik.

Lucid Dromen Waarom je het WILT leren

Lucid Dromen zoals hierboven vermeld, is het vermogen om zelfbewust te worden in je dromen. Dat is de basis, maar het kan voor veel dingen worden gebruikt. (We hebben een lijst met dingen die je zou kunnen doen in een lucide droom , evenals een lijst met de voordelen ). Er zijn veel redenen waarom je deze vaardigheid zou willen leren:

Lucide dromen is het ultieme escapisme

Het kan worden gebruikt als een manier om te ontsnappen aan de dingen in je wakkere leven die je misschien niet leuk vindt. Het biedt een manier om in je eigen wereld te zijn en je geen zorgen te hoeven maken over zaken als het betalen van je rekeningen of je saaie baan (althans voor een tijdje). Het kan worden gebruikt om te ontspannen na het werk of om u te helpen een betere nachtrust te krijgen.

WAT IS LUCIDE DROMEN? EEN OVERZICHT EN UITLEG VOOR BEGINNERS