Dieet en Gewichtsverlies

WAT ZIJN DE BESTE DIËTEN VOOR 2018?

Wat zijn de beste diëten voor 2018?apples with 2018 engraved - WAT ZIJN DE BESTE DIËTEN VOOR 2018?

Als het gaat om goede voornemens, staat beter eten bovenaan onze lijst. Maar welk dieetplan is het beste? Een panel van gezondheidsexperts - in opdracht van US News & World Report- onthullen de best beoordeelde diëten voor 2018.

US News & World Report onthullen de beste diëten voor 2018.

Geschat wordt dat jaarlijks ongeveer 45 miljoen mensen in de Verenigde Staten op dieet gaan, waarbij gewichtsverlies het primaire doel is.

Of u nu op dieet bent om af te vallen of gewoon om de algehele gezondheid te verbeteren, het vasthouden aan een specifiek eetplan kan een uitdaging zijn. Met zoveel diëten om uit te kiezen, hoe kun je zien welke voor jou zal werken?

US News & World Report stelde elk jaar een panel van gezondheidsexperts samen om de populairste diëten in de VS te evalueren

Dit jaar beoordeelden de experts 40 diëten en rangschikten ze van laag naar hoog in zeven categorieën, waaronder de beste diëten voor gewichtsverlies, diabetes en de gezondheid van het hart. Dus, we bekijken enkele van de belangrijkste resultaten .

De beste diëten voor gewichtsverlies

Voor de meerderheid van de lijners is gewichtsverlies het ultieme doel, maar afvallen en afhouden is verre van gemakkelijk.

Onderzoek suggereert dat ongeveer 30-35 procent van het gewicht dat verloren gaat door een dieet binnen 1 jaar wordt hersteld. Maar het is mogelijk om gewichtsverlies te handhaven. Het is gewoon een kwestie van het vinden van het juiste eetplan.

Het panel van deskundigen van het US News & World Report evalueerde 40 populaire diëten voor hun effecten op zowel kort- als langetermijn-gewichtsverlies, erop wijzend dat sommige mensen snel willen afvallen, terwijl anderen hun gewichtsverlies nog vele jaren willen behouden.

De gezondheidsexperts beoordeelden Weight Watchers als het beste dieet voor beide accounts, scoorden 4 van de 5 voor kortdurend gewichtsverlies en 3,5 van de 5 voor langdurig gewichtsverlies.

Een van de langstlopende, bekende commerciële diëten, Weight Watchers bevat een puntensysteem, waarbij voedingsmiddelen en dranken punten toegewezen krijgen op basis van hun voedingswaarden, en lijners krijgen een dagelijkse puntentoeslag toegewezen.

Volgens US News & World Report "waardeerde het expertpanel" het ondersteuningssysteem van het programma, dat lijners helpt de kilo's af te houden. "

Het Volumetrics-dieet kwam op de tweede plaats voor het beste dieet voor gewichtsverlies, scoorde 3,8 van de 5 voor kortdurend gewichtsverlies en 3,3 van de 5 voor langdurig gewichtsverlies.

Ontworpen door Barbara Rolls, die hoogleraar voeding is aan de Pennsylvania State University in Center County, concentreert het Volumetrics Diet zich op het plaatsen van voedingsmiddelen met een lage energiedichtheid, zoals magere melk, granen en niet-zetmeelrijke groenten en fruit, in de voorhoede van iemands dieet, evenals beperkend voedsel met een hoge energiedichtheid.

De beste voeding voor de gezondheid van het hart

Hartziekte is de belangrijkste doodsoorzaak voor mannen en vrouwen in de VS en doodt jaarlijks ongeveer 610.000 mensen in het land.

Een slecht dieet kan het risico op hartaandoeningen verhogen, omdat het eten van vetrijk voedsel kan leiden tot hoge bloeddruk , hoge cholesterolwaarden en obesitas , die belangrijke risicofactoren zijn voor de aandoening.

Maar welk eetplan is het beste voor een gezond hart? Voor deze categorie analyseerden de gezondheidsdeskundigen elk van de 40 diëten en gaven ze een gemiddelde beoordeling van de hartgezondheid.

De Dietar Approaches to Stop Hypertension (DASH) -dieet nam de eerste plaats in deze categorie in.

Ontwikkeld door het National Heart, Lung en Blood Institute - een onderdeel van de National Institutes of Health (NIH) - het DASH-dieet is rijk aan fruit, groenten, volle granen, vis, gevogelte en magere zuivel, maar het is beperkt voedingsmiddelen rijk aan suiker en verzadigde en transvetten.

Het DASH-dieet was ook het beste algemene dieet.

Het Mediterrane dieet - dat ten minste tweemaal per week de nadruk legt op het nuttigen van vis en zeevruchten, naast de regelmatige consumptie van fruit, groenten, peulvruchten en volle granen - kreeg naast het Ornish-dieet een gedeelde tweede plaats voor het beste hart-gezonde dieet .

Met het Ornish-dieet wordt het vet beperkt tot 10 procent van de dagelijkse calorieën en worden voedingsmiddelen verdeeld in vijf groepen, van de minst tot de meest gezonde.

De beste voeding voor diabetes

Het Mediterrane dieet stond niet alleen hoog genoteerd voor een van de beste hart-gezonde diëten, maar het nam ook de kroon voor het beste diabetici dieet, goed voor 3,7 van de 5.

Naar schatting leven ongeveer 30,3 miljoen mensen in de VS met diabetes, waarbij de bloedsuikerspiegels te hoog worden vanwege het onvermogen van het lichaam om insuline te produceren of effectief te gebruiken .

Hoewel het eten van een gezond dieet belangrijk is voor ons allemaal, moeten mensen met diabetes extra voorzichtig zijn; het overslaan van maaltijden of het eten van verkeerd voedsel kan leiden tot problematische pieken en dalen in de bloedglucosewaarden.

Volgens het panel is "het mediterrane dieet een uitstekende optie om diabetes te voorkomen of onder controle te houden. [...] Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat diabetici met een mediterraan dieet hun niveaus van hemoglobine A1C, een maat voor de bloedsuikerspiegel na verloop van tijd, kunnen verbeteren. "

Het DASH-dieet komt hier nog een keer voor en staat op de tweede plaats in de categorie beste diabetici, waarbij de experts opmerken dat "het menu veel lijkt op algemeen aanvaarde voedingsrichtlijnen voor mensen met de aandoening."

Welk eetplan u ook kiest, het is het beste om op te merken dat lichamelijke activiteit net zo belangrijk is als het voedsel dat u eet.

De huidige richtlijnen bevelen aan dat volwassenen wekelijks minstens 150 minuten matige intensiteit of 75 minuten intensieve aerobe activiteit moeten hebben.