Dieet en Gewichtsverlies

WAT ZIJN DE BESTE PALEO-EIWITPOEDERS? WAT IS EEN PALEODIEET? WAT KUNT U ETEN OP EEN PALEODIEET? 

best paleo protein powder - WAT ZIJN DE BESTE PALEO-EIWITPOEDERS? WAT IS EEN PALEODIEET? WAT KUNT U ETEN OP EEN PALEODIEET? 

WAT ZIJN DE BESTE PALEO-EIWITPOEDERS? WAT IS EEN PALEODIEET? WAT KUNT U ETEN OP EEN PALEODIEET?

Het is verrassend lastig om het beste paleo proteïnepoeder te vinden. Ben je ooit een project begonnen met het idee dat het vrij eenvoudig en duidelijk zal zijn en dan merk je dat het allesbehalve is? Welnu, dat is wat er met mij gebeurde met deze review.

Wat ik ontdekte was dat, hoewel we misschien denken dat we weten wat het paleodieet is,  Er zijn allerlei kleine dingen die het verschil maken tussen paleo en niet-paleo.

En dit is zeker waar als je gaat kijken naar eiwitpoeders die kunnen worden gebruikt door mensen met strikte paleodiëten.

Om te beginnen moet ik zeggen dat de producten die ik heb beoordeeld allemaal heel goed lijken voor iedereen die op zoek is naar gezondheid, spiergroei en reparatie ondersteunt, en ook voor diegenen die willen afvallen. Wanneer je ze vanuit het paleo-perspectief beoordeelt, wordt het echter gecompliceerder.

Ik ga een heel snel overzicht geven van het paleodieet en van waar je op moet letten als je een eiwitpoeder koopt. Ik zal een vrij diepgaande blik werpen op enkele merken van eiwitpoeder, om je te laten zien waarom ik denk dat ze de paleotest hebben doorstaan.

Snelle navigatie
Wat is een Paleodieet?
Wat kunt u eten op een Paleodieet?
Voordelen van het Paleodieet
Dus, wat mag je eten?
Wat betekent de "Non-paleo" -lijst voor eiwitpoeder?
Wat zijn de bronnen van eiwitten voor de beste Paleo-eiwitpoeders?

Wat is een Paleodieet?

Simpel gezegd, degenen die geloven in het volgen van een strikt paleodieet, zeggen dat we alleen moeten eten wat onze jager-verzamelaar, holbewoners voorouders aten. Ze baseren deze overtuiging op het feit dat mensen 140.000 jaar aan dat dieet hebben overleefd, en onze voorouders waren in alle opzichten mager, gemeen, lang en fit. De afgelopen 10.000 jaar is ons dieet veranderd, vooral door de introductie van landbouw.

Paleo's zeggen dat ons lichaam niet is aangepast aan de granen en suikers die nu deel uitmaken van ons dieet. En dat houdt niet eens rekening met alle andere meer recente veranderingen in verwerkt voedsel, levensmiddelenadditieven, vreemde vetten, GMO, graangevoede runderen en kippen, pesticiden en herbiciden.

Het beeld van veel moderne mensen - overgewicht, gestresst, gebrek aan slaap, bezaaid met chronische ziekten - is naar hun mening het resultaat van deze verandering in dieet.

Wat kunt u eten op een Paleodieet?

Overschakelen naar een paleodieet betekent het verwijderen van voedingsmiddelen die onze gezondheid schaden (granen, peulvruchten en zuivel) en meer vitamines, mineralen en antioxidanten toevoegen door aanzienlijk meer groenten te eten.

Een eenvoudige samenvatting van wat wel en niet is toegestaan ​​in het paleodieet, is weergegeven in deze tabel:

Oké om te etenvermijden

fruit

Zuivel

Groenten

Grains

Lean Meats

Verwerkt voedsel en suikers

zeevruchten

peulvruchten

Noten zaden

zetmeel

Gezonde vetten

Alcohol

Genomen van de website van Robb Wolf.

Voordelen van het Paleodieet

Enkele voordelen voor de gezondheid worden gegeven als:

depositphotos 64645823 xl 2015 - WAT ZIJN DE BESTE PALEO-EIWITPOEDERS? WAT IS EEN PALEODIEET? WAT KUNT U ETEN OP EEN PALEODIEET? 

Lijst van voedingsmiddelen in het paleodieet

 • Stabiel bloedsuikergehalte
 • Verbrand het opgeslagen vet
 • Verminderde allergieën
 • Gebalanceerde energie gedurende de dag
 • Anti-inflammatoire
 • Duidelijke huid en betere tanden
 • Verbeterde slaap
 • Efficiëntere trainingen

Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat een paleodieet de symptomen van type 2-diabetes daadwerkelijk kan omkeren. Het is bekend dat het nuttig is voor hart- en vaatziekten, auto-immuunziekten, zoals multiple sclerose en andere chronische ziekten.

Als je meer wilt weten over het dieet, kun je kijken naar het werk van prof. Loren Cordain , die de grondlegger was van de paleobeweging. Misschien wil je ook kijken naar wat Chris Kresser te zeggen heeft over wat flexibeler zijn en focussen op wat werkt voor een moderne persoon, in plaats van geobsedeerd te zijn door onze voorouders. Hij heeft ook een aantal hele goede en duidelijke video's over de voordelen van het paleodieet.

Een heel leuke en informatieve video , van een andere bron, is nuttig om te begrijpen waarom we dik worden.

Dus, wat mag je eten?

Oké om te etenImplicaties voor uw dieetkeuzes
fruitJe kunt de meeste vruchten eten, maar beperk ze als je wilt afvallen vanwege de suiker
GroentenDit is het primaire voedseltype dat je zou moeten eten. Ze zijn rijk aan antioxidanten, vitaminen, mineralen en fytonutriënten. Knollen zoals zoete aardappelen en yams zijn goed om glycogeenvoorraden aan te vullen na het sporten.
Mager vleesHet vlees dat door onze voorouders werd gegeten was mager, met een hoog gehalte aan Omega 3. Het hoge verzadigde vet in de dieren van vandaag is vaak gerelateerd aan het graangewasdieet. Dus gras-gevoed is belangrijk
zeevruchtenOmega 3-vetten zijn hier belangrijk. Vissen moeten ook wild zijn, om kwik en andere gifstoffen in gekweekte vissen te vermijden.
Noten en zadenHoog in calorieën, dus er zijn grenzen aan hoeveel je kunt hebben
Gezonde vettenVan noten, zaden, avocado's, olijfolie, visolie , grasgevoerd rundvlees

U bent op zoek naar voedsel dat rijk aan voedingsstoffen is, en geen koolhydraatrijk voedsel. Het belangrijkste begrip is dat hetzelfde aantal calorieën uit knollen zoals zoete aardappelen of yams een heel andere energiebron bieden dan hetzelfde aantal calorieën uit een pakket chips.

Er zijn trucs aan het dieet, inclusief de balans van het voedsel dat wordt gegeten. Je kunt het verkeerd krijgen. Maar het is misschien de moeite waard om te leren. Het alternatief is om je moe te blijven voelen, te worstelen met je gewicht of zelfs ziek te zijn.

Wat betekent de "Non-paleo" -lijst voor eiwitpoeder?

Er zijn echt twee dingen die je heel zorgvuldig moet controleren als je op zoek bent naar een eiwitpoeder:

 • Bron van eiwitten
 • additieven

Dit betekent dat u heel zorgvuldig etiketten moet lezen en ook moet begrijpen wat u wel / niet mag eten. Zoals je aan de volgende tabel zult zien, staan ​​veel van de ingrediënten die we gewend zijn te zien in eiwitpoeders op de "niet-paleo" lijst:

vermijdenImplicaties voor de keuze van eiwitpoeder
ZuivelNiet-zuivel betekent dat alle wei-gebaseerde en caseïne-eiwitpoeders worden uitgesloten. (Er is wat discussie over, en veel "paleoproteïnepoeders" zijn op wei gebaseerd.)
GrainsAlleen gras gevoederd rundvlees of kip gebruiken. Rijst is geen paleo.
Verwerkt voedsel en suikersGeen suiker. Geen chemicaliën
peulvruchtenPeulvruchten omvatten alfalfa, klaver, erwten, bonen, kikkererwten, linzen, lupine bonen, mesquite, johannesbrood, sojabonen, pinda's en tamarinde.

Dit betekent dat zeer populaire soorten eiwitpoeders niet kunnen worden gebruikt, vooral als ze zijn gebaseerd op erwten, pinda's of soja. (Dit is zelfs al beschouwt paleo erwten als de minst beschadigende van de peulvruchten.)

zetmeelBelangrijk om te kijken naar vulstoffen en "vezels" in eiwitpoeders.
AlcoholWist je dat zelfs iets simpels als vanille-essence alcohol bevat? (Dit is zo weinig dat het nog steeds als "paleo" wordt beschouwd)

Wat zijn de bronnen van eiwitten voor de beste Paleo-eiwitpoeders?

Als je wei, caseïne, soja, erwten, rijst niet kunt gebruiken, wat is daar dan? Je zult moeten zoeken naar de bron van je proteïne van vleesproducten (rundvlees en eieren zijn die nu het meest verkrijgbaar) of een vegetarische versie van groenten, noten en zaden.

Zowel rundvlees als eieren hebben de meeste van de 22 aminozuren die we nodig hebben om spier- en herstelcellen te bouwen. Verrassend genoeg bevatten sommige groente en zaden ook een grote verscheidenheid aan aminozuren (pompoenpitten hebben er 18). Over het algemeen moet u misschien meer dan één groente hebben om ervoor te zorgen dat u alle aminozuren krijgt.

Commentaar op Beef Supplements

Ik wil graag een paar opmerkingen maken over rundvlees supplementen.

 • Het is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je eiwitten van echt vlees krijgt - en niet alleen de ongewenste stukjes zoals hoeven en oren. Dit is voornamelijk collageen en gelatine en heeft weinig eiwitwaarde. Het is goedkoper voor de fabrikanten en, juridisch gezien, kunnen ze het 'rundvleeseiwit' noemen.
 • Er is een sterke cross-over in de doelmarkten voor rundvleesproteïnepoeder tussen die op paleodiëten en degenen die deelnemen aan sport of bodybuilding met hoge impact (misschien omdat paleo's meestal gericht zijn op gezondheid en fitness?). Dit betekent echter dat er zijn vaak formuleringen en ingrediënten die niet-paleo zijn. Het is erg belangrijk om labels te lezen en de bedrijven te onderzoeken.

WAT ZIJN DE BESTE PALEO-EIWITPOEDERS? WAT IS EEN PALEODIEET? WAT KUNT U ETEN OP EEN PALEODIEET?