Voedsel

WAT ZIJN DE GEZONDE EIGENSCHAPPEN VAN CHICKWEED-THEE

Met behulp van vogelmuur thee is een veel voorkomende praktijk over de hele wereld, en er zijn een aantal voordelen voor de gezondheid kan bieden.

Wat Is Chickweed Tea?

Chickweed-thee is een verzachtende kruidenthee die wordt gebrouwen uit de verse bladeren van de vogelmuurplant, die de wetenschappelijke naam Stellaria-media draagt Deze plant groeit over de hele wereld maar komt het meest voor in Noord-Europa en Noord-Amerika. Naast andere veel voorkomende namen, wordt deze plant ook wel kip- kiev, kuikentjes, tonggras, maroen en winterkruid genoemd. Qua smaak heeft vogelmarmothee een zeer kruidige smaak, die doet denken aan een sterke pesto of vers gras. De smaak blijft echter niet hangen, en de thee wordt als vrij licht beschouwd in vergelijking met sterkere groene theeën .

Hoewel je bij het brouwen van de thee niet profiteert van alle voedingsstoffen van de plant, krijg je een behoorlijke hoeveelheid van de antioxidanten en in water oplosbare vitaminen , zoals riboflavine , kalium , vitamine C , B en vitamine D , en als flavonoïden, bèta-caroteen en andere krachtige actieve ingrediënten.

chickweed - WAT ZIJN DE GEZONDE EIGENSCHAPPEN VAN CHICKWEED-THEE

Chickweed Tea-Voordelen

De beste voordelen van thee van de leliewiet zijn het vermogen om te helpen bij inspanningen om gewicht te verliezen , verlichting te bieden van pijn en de ademhalingsgezondheid te verbeteren, onder anderen.

Gewichtsverlies

Het meest opvallende effect  van vogelmelkthee is zijn laxerende en diuretische eigenschappen. Het drinken van grijswiekenthee kan u helpen om snel het watergewicht te verliezen en uw darmen te verwijderen, zodat u zich actiever voelt en de stofwisselingssnelheid verbetert.

Ademhalingsgezondheid

Het drinken van deze verzachtende, natuurlijke kalmerende thee kan helpen om ontstekingen in de keel en luchtwegen te elimineren . Dit kan ook helpen om de onderliggende infectie te neutraliseren.

circulatie

De actieve ingrediënten in deze thee zijn in staat om stollingsfactoren in het bloed te vertragen, wat bloedstolsels kan voorkomen en ook de niveaus van plaque-afzetting in de slagaders kan verlagen .

vleesbomen

Studies hebben aangetoond dat deze thee de grootte van fibromen in het lichaam kan verminderen.

Natuurlijk kalmerend

Als natuurlijk sedativum en  pijnstiller is deze thee ideaal na een blessure of ziekte, of als je gewoon moeite hebt om elke nacht in slaap te vallen .

Huid

Er zijn een aantal anti-oxidanten, zoals flavonoïden en bèta-caroteen, in deze thee die kunnen helpen het welzijn van de huid te bevorderen en rimpels, ouderdomsvlekken en vlekken te verminderen.

Hoe Maak Je Chickweed Tea

Het maken van Vogelmelk thee is vrij eenvoudig, op voorwaarde dat je toegang hebt tot vers vogelmuur!

  • Was de theebloemen grondig, droog ze en snijd ze in reepjes.
  • Breng een pan water aan de kook.
  • Voeg de verse vogelmuur toe aan een theepot of thee-ei.
  • Giet over het hete water. Laat de thee 15-20 minuten trekken.
  • Zeef en geniet ervan!

Chickweed Tea Side Effects

Hoewel de meeste mensen geen bijwerkingen zullen ervaren, moet deze thee altijd met mate worden gebruikt en moet deze thee worden vermeden door mensen met mogelijke complicaties, zoals vrouwen die borstvoeding geven of zwanger zijn. Allergieën zijn zeldzaam voor deze specifieke plant, maar ze bestaan ​​en kunnen verschijnen als maagklachten of plaatselijke ontstekingen bij het hanteren van de bladeren.

Vanwege de relatief kleine hoeveelheid onderzoek die is uitgevoerd op deze kruidenthee, wordt matiging ten zeerste aanbevolen voor iedereen. Praat met uw arts over bestaande aandoeningen of medicijnen die u gebruikt voordat u deze thee aan uw gezonde dieet toevoegt.