Groente en Fruit

WAT ZIJN PEREN? DE BESTE 8 SOORTEN PEREN

peartypes 1 - WAT ZIJN PEREN? DE BESTE 8 SOORTEN PEREN

Er zijn veel verschillende en heerlijke soorten peren , dus als je begrijpt hoe ze verschillen, kun je de beste kiezen voor je kookbehoeften en persoonlijke smaak.

 • Wat zijn peren?
 • Soorten peren
  • Anjou
  • Concorde
  • forel
  • Franse boter
  • komisch
  • Bartlett
  • Aziatisch
  • bos
 • Referenties
 • Comments

Wat Zijn Peren?

Peren zijn de ontpitte vruchten die groeien op perenbomen, die in een reeks van verschillende soorten voorkomen, die allemaal behoren tot het geslacht Pyrus . Peren komen meestal in een ongebruikelijke vorm, met een grotere, meer bolle bodem en een smallere top bij de stengel. Peren komen van nature voor in gematigde streken van Europa, Noord-Afrika en Azië, maar hebben zich sindsdien verspreid naar andere delen van de wereld, vanwege het gewenste fruit en het daaropvolgende sap. Er zijn tientallen verschillende soorten peren, die elk bepaalde kenmerken hebben, maar ze delen ook vergelijkbare voedingsprofielen. De vrucht wordt vaak beschreven als melig, maar zoet en het sap is rijk aan antioxidanten, vitaminesen mineralen .

Soorten Peren

De meest voorkomende soorten peren zijn onder andere Forelle, Concorde, Bose, Aziatische, Franse boter , Comice, Bartlett en Anjou-peren.

Anjou

Groene Anjou-peren zijn enkele van de meest voorkomende op de markt en hebben de herkenbare eivorm - grote bodem, taps toelopende bovenkant. Deze peren zijn heldergroen maar kunnen een rood tintje hebben. Ze zijn berucht als sappig, maar hebben een milde smaak in vergelijking met andere variëteiten.

Concorde

Deze onmiddellijk herkenbare peren hebben een lange, taps toelopende hals en een felgroene kleur, die kan vervagen tot blozen van rood wanneer ze worden blootgesteld aan de zon. Deze peren behouden hun vorm goed tijdens het koken, maar zijn ook erg populair in hun rauwe vorm.

forel

Deze kleine peren zijn enkele van de kleinste rassen en hebben een zoete en zure smaak, die hen maakt een uitstekende 4- bite snack. Ze zijn vaak gespikkeld en hebben gele, groene of rode tonen.

Franse boter

Deze klassieke peren zijn zeer winterhard en hebben de voorkeur voor het koken, omdat ze vaak te hard zijn om rauw te eten tenzij ze perfect rijp zijn. Terwijl ze rijpen, veranderen veel van deze peren in een gouden schaduw.

komisch

Comice peren zijn in het najaar verkrijgbaar en zijn bijna rond in plaats van een klassieke peervorm. Ze houden ook goed stand wanneer ze gaar zijn en hebben een zoete smaak waardoor ze populair zijn in gebak en desserts.

Bartlett

Deze iets dunnere en langere peren zijn waarschijnlijk de sappigste variëteit van deze vruchten, maar zijn ook extreem gevoelig voor warmte. Als u niet wilt dat uw peren oneetbaar worden, eet dan uw Bartlett-peren rauw.

Aziatisch

Dichter bij de consistentie van een appel dan van een peer, hebben Aziatische peren een herkenbare crunch, evenals een bruine of lichtgele schil . Door hun vreemde appelachtige consistentie zijn ze het populairst in desserts en gebak.

bos

Deze peren hebben een zeer sterke perenaroma  en  -aroma, en hebben ook de klassieke peervorm. Ze hebben de voorkeur om te koken, omdat ze niet gemakkelijk afbreken, maar ze behouden wel een zeer melige consistentie, ongeacht hoe ze worden bereid.

 • WAT ZIJN PEREN? 8 FANTASTISCHE SOORTEN PEREN