Lichaam

WERKT KOKOSOLIE GOED TEGEN HAARUITVAL? HOE HELPT KOKOSOLIE HAARVERLIES TE VOORKOMEN?

01 29 - WERKT KOKOSOLIE GOED TEGEN HAARUITVAL? HOE HELPT KOKOSOLIE HAARVERLIES TE VOORKOMEN?

IS KOKOSOLIE GOED VOOR HAARUITVAL

HOE HELPT KOKOSOLIE HAARVERLIES TE VOORKOMEN?

Kokosolie is een eeuwenoud middel tegen alle soorten haarproblemen. Van roos tot droog haar, het is een one-stop oplossing voor alle problemen van het haar. Het conditioneert het haar en verbetert de gezondheid van niet alleen de cuticula, maar ook de hoofdhuid vanwege de antibacteriële, antimicrobiële en verzachtende eigenschappen ( 1 ). Dit, toegevoegd aan zijn penetrerende eigenschappen, maakt het een perfect ingrediënt voor haarverzorging ( 2 ).

Vanwege het vermogen van de olie om de meeste haarproblemen te behandelen, is het ook een efficiënte remedie tegen haarverlies. Hieronder staan ​​de verschillende manieren waarop kokosolie je haar helpt en gezond houdt.

Kokosolie voor haarverliesbehandeling - hoe helpt het

How Does Coconut Oil Help Prevent Hair Loss1 - WERKT KOKOSOLIE GOED TEGEN HAARUITVAL? HOE HELPT KOKOSOLIE HAARVERLIES TE VOORKOMEN?

1. Versterkt wortels

Het laurinezuur in kokosolie is zeer antibacterieel, waardoor het perfect is voor het behoud van de gezondheid van uw hoofdhuid. Het houdt de haarzakjes gezond door de bacteriën op afstand te houden ( 3 ).

2. Voorkomt Hygral Fatigue

Hygrische vermoeidheid, of de zwelling van de haarschacht, vindt plaats wanneer overtollig vocht wordt geabsorbeerd in de nagelriem, waardoor kroeshaar ontstaat wanneer de nagelriem droogt. Dit gebeurt vooral als het vochtig is of als u te veel met uw haar wast. Kokosolie gaat dit tegen omdat zijn olieachtige aard de benodigde vochtigheid in je haarschacht afsluit terwijl het overtollige externe vocht buiten blijft.

3. Voorkomt eiwitverlies

Kokosolie dringt diep door in je haarschacht en houdt het eiwit opgesloten. Omdat de olie een triglyceride van laurinezuur is, heeft het een hoge affiniteit voor eiwitten ( 4 ). Vandaar dat, met de plaatselijke toepassing van kokosolie, proteïneverlies wordt voorkomen.

4. levert voeding

Kokosolie is een geweldige bron van voedingsstoffen en antioxidanten die goed zijn voor je haar. Het houdt je haar goed gevoed. Het verwijdert roos en bevordert de haargroei, waardoor uw haar er dik en gezond uitziet.

5. Vochtretentie

De olie zorgt ervoor dat je haar niet uitdroogt. Het is een geweldige natuurlijke conditioner die het vocht in je haar opsluit. Je haar heeft constant dorst naar vocht, dus het gebruik van kokosolie is een goede manier om het gehydrateerd te houden.

6. Voorkomt virale en bacteriële infecties

De antibacteriële en antimicrobiële eigenschappen van kokosolie maken het een perfecte oplossing die virale en bacteriële infecties voorkomt. Dit houdt zelfs problemen zoals roos en luizen op een afstand.

7. Verbetert de bloedsomloop

Het masseren van kokosolie in je hoofdhuid verbetert de bloedcirculatie en zorgt ervoor dat de voedingsstoffen in je bloed je haarzakjes bereiken en voeden, waardoor je haar gezond en dik wordt.

8. Koeleigenschappen

Kokosolie is een geweldig ingrediënt om te gebruiken in de zomer, of wanneer je hoofdhuid geïrriteerd is, omdat het een koelmiddel is. De verkoelende natuur kalmeert eventuele zweren of irritaties en zorgt ervoor dat je haar in de zomer niet te plakkerig aanvoelt.

9. Betere conditioner voor het haar

Terwijl in de winkel gekochte professionele conditioners je haar bedekken met chemicaliën en het laten glad en geconditioneerd op het oppervlak achterlaten, heeft het weinig effect op de gezondheid van je haar . Kokosolie werkt van binnenuit om het vocht in je haar langer vast te houden, waardoor de gezondheid van je haar verbetert.

10. Anti-roos agent

Hoewel er vele oorzaken zijn voor roos , variërend van huidaandoeningen tot schimmelgroei, kan kokosolie dit chronische probleem kalmeren en de symptomen verlichten. Het werkt vooral goed voor een droge hoofdhuid die schilfert, omdat het de hoofdhuid hydrateert en de gezondheid herstelt.

Hoe kokosolie te gebruiken voor de haargroei?

How To Use Coconut Oil For Hair Growth - WERKT KOKOSOLIE GOED TEGEN HAARUITVAL? HOE HELPT KOKOSOLIE HAARVERLIES TE VOORKOMEN?

Er zijn veel manieren waarop je kokosolie kunt gebruiken voor de haargroei, we hebben de vijf meest efficiënte manieren vermeld  om kokosolie te gebruiken voor haarverlies  en om de haargroei te bevorderen.

1. Diepe conditionering met kokosolie

Je zal nodig hebben
 • 2-3 eetlepels kokosolie
 • Een kam
 • Een douchemuts
Procedure
 1. Was je haar met shampoo . Sla conditioning over. Laat het aan de lucht drogen.
 2. Verwarm de kokosolie door hem in een kom te leggen en die kom dan in een grotere te laten zitten met warm water.
 3. Zodra je haar helemaal droog is, breng je kokosolie aan op je haar en masseer het in je hoofdhuid.
 4. Kam je haar om ervoor te zorgen dat de kokosolie elke streng bedekt heeft en doe dan je haar op.
 5. Bedek je haar met een douchekap en laat het 45 minuten tot een uur zitten. Je kunt het ook 's nachts achterlaten.
 6. Afspoelen met shampoo en conditie. In plaats van conditioneren, kunt u ook een klein beetje olie aanbrengen op de uiteinden van uw haar na het wassen.

2. Ontwar je haar met kokosolie

Je zal nodig hebben
 • 1 eetlepel kokosolie
 • kam
Procedure
 1. Verwarm 1 eetlepel kokosolie in een kom, zodat deze smelt.
 2. Zodra het op kamertemperatuur is, brengt u een klein beetje aan op de toppen van uw haar.
 3. Begin je haar te ontwarren met je kam.

3. Vecht tegen roos met kokosolie

Je zal nodig hebben
 • 2 eetlepels kokosolie
 • Handdoek
Procedure
 1. Verwarm de kokosolie tot hij is gesmolten.
 2. 'S Nachts, op een vers gewassen en gedroogde hoofdhuid, begint u de kokosolie te masseren.
 3. Zodra je je hele hoofdhuid bedekt hebt, wikkel je je hoofd in een handdoek en ga je slapen.
 4. Was de olie af met shampoo en conditioner.

4. Gebruik kokosolie als basis voor haarkleur

Je zal nodig hebben
 • Handdoek
 • Kam
 • Kunststof mengkom
 • 2-3 eetlepels kokosolie
 • Box hair dye (met ontwikkelaar)
Procedure
 1. Smelt de kokosolie en smeer het haar royaal in. Kam je haar uit voor een gelijkmatige dekking.
 2. Meng je kleurstof en ontwikkelaar in de mengkom.
 3. Breng het kleurstofmengsel aan op je geoliede haar en laat het gedurende de aanbevolen tijdsduur zitten.
 4. Afwassen met shampoo.
 5. Zodra je haar droog is, wikkel je je hoofd in een handdoek om de kleur verder in te stellen. Slaap met de handdoek op.

5. Kokosolie om haar te beschermen tegen beschadiging door de zon

Je zal nodig hebben
 • Een spuitfles
 • Water
 • 1 eetlepel kokosolie
 • Kam
Procedure
 1. Meng de kokosolie in een spuitfles gevuld met water.
 2. Schud de fles en spritz het over je haar.
 3. Kam je haar uit voor een gelijkmatige dekking.
 4. U kunt deze spritz meerdere keren per dag gebruiken. De olie beschermt je haar tegen schade door de zon .

Oorzaken van haarverlies

Causes Of Hair Loss - WERKT KOKOSOLIE GOED TEGEN HAARUITVAL? HOE HELPT KOKOSOLIE HAARVERLIES TE VOORKOMEN?
Bewaren

Afbeelding: Shutterstock

1. Voedingsdeficiënties

Het niet krijgen van voldoende voedingsstoffen kan een negatieve invloed hebben op de gezondheid van uw haar, wat kan leiden tot haaruitval. Meer dan vitamine A consumeren, of niet genoeg ijzer krijgen, kan een reactie in de vorm van haaruitval veroorzaken  Omdat het grootste deel van je haar bestaat uit eiwitten, kan een gebrek daaraan ook haarverlies veroorzaken.

2. Hormonale onbalans

Dihydrotestosteron of DHT, een krachtiger vorm van het mannelijk hormoon testosteron, is een oorzaak van haarverlies bij vrouwen. Het ontbreken van oestrogeen kan ook leiden tot onjuiste haargroei, omdat het vrouwelijke hormoon de groei stimuleert

3. Schimmelinfectie op de hoofdhuid

Schimmelinfecties zoals ringworm, folliculitis, piedra, Demodex folliculorum en seborrheic dermatitis zijn aandoeningen van de hoofdhuid die resulteren in irritatie, soms ontsteking en uiteindelijk haarverlies.

4. Haarbehandelingen: Bleken, Haar rechttrekken, Curling

Chemisch behandelen van uw haar met relaxers die de structuur wijzigen, laat uw haar beschadigd met problemen zoals kroezen, roos, grijs haar, zwak haar en haaruitval ( 9 ).

5. Haarkleuren: chemische haarverf en haarkleuren

Chemicaliën die de kleur van uw haar veranderen, kunnen een grote factor zijn voor haarverlies. Eén casestudy toonde aan dat een 41-jarige vrouw 90% haarverlies ervoer nadat ze een haarkleurmiddel had gebruikt ( 10 ).

6. Extreem gebruik van medicatie

Receptgeneesmiddelen en zelfzorggeneesmiddelen kunnen soms haaruitval veroorzaken, maar de symptomen stoppen meestal wanneer u stopt met het innemen van de geneesmiddelen. Medicijnen gemaakt van hoge bloeddruk en hoog cholesterol zijn meestal degenen die deze problemen veroorzaken.

7. Fysieke / mentale stress

Stress kan een soort tijdelijk haarverlies veroorzaken dat bekend staat als telogeneffluvium. Je haar heeft drie groeifasen: anagen, catagenen en telogen. De telogene fase is de afstotingsperiode waar het haar af valt, en een gloednieuw haar vervangt het. Stress kan ervoor zorgen dat het haar van de anagene fase naar de telogene fase gaat en haaruitval veroorzaakt. Hoewel dit meestal gebeurt met fysieke stress, kan emotionele stress een haarverliesprobleem verergeren.

8. Snel gewichtsverlies

Snel afvallen kan stress opleveren voor je lichaam. Deze stress veroorzaakt telogeeneffluvium, wat haaruitval tot gevolg heeft. De stress wordt veroorzaakt door de plotselinge verandering in dieet en fysieke activiteit.

9. Erfelijkheid

Haaruitval kan genetisch zijn. Als je een voorgeschiedenis hebt van haarverlies in je familie, is het waarschijnlijk dat ook jij haar gaat verliezen. Erfelijkheid is een grote bepalende factor als het gaat om de gezondheid van uw haar.

10. Veroudering

Naarmate je ouder wordt, vertraagt ​​de snelheid waarmee je nagels en haar groeien. Haar begint pigment te verliezen en groeit dun en broos uit. Bijna iedereen ervaart wat haarverlies als ze oud worden, waarbij sommige vrouwen zoveel haar verliezen dat delen van hun hoofdhuid zichtbaar worden.

Er is een reden waarom kokosolie door vrouwen over de hele wereld wordt gebruikt voor haarverzorging. Als je problemen hebt met haaruitval, gebruik dan dit effectieve ingrediënt om het probleem aan te pakken en de haargroei te bevorderen.

Is kokosolie een onderdeel van je haarverzorgingsregime? Vertel ons over je ervaringen hiermee in de comments hieronder.

 

HOE HELPT KOKOSOLIE HAARVERLIES TE VOORKOMEN?