Vitamine en mineralen

ZEVEN KRUIDEN EN SUPPLEMENTEN VOOR DIABETES TYPE 2

aloe vera - ZEVEN KRUIDEN EN SUPPLEMENTEN VOOR DIABETES TYPE 2ZEVEN KRUIDEN EN SUPPLEMENTEN VOOR DIABETES TYPE 2

Diabetes is een wijdverspreide aandoening die de bloedsuikerspiegel en insulinespiegels in het lichaam beïnvloedt. Het beheersen van de langetermijngevolgen en complicaties van diabetes is net zo'n uitdaging als de ziekte zelf.

Er zijn twee hoofdtypen diabetes . Type 1 diabetes is waar de alvleesklier geen insuline aanmaakt . Type 2-diabetes komt vaker voor . Bij type 2 produceert het lichaam niet voldoende insuline of produceert het insuline dat het lichaam niet goed gebruikt.

Er zijn veel behandelingsopties voor mensen met diabetes type 2. Uit groeiend onderzoek blijkt dat sommige kruiden en supplementen kunnen helpen met de aandoening.

Nuttige kruiden kunnen geweldig zijn om te combineren met meer traditionele methoden om verlichting te vinden bij veel symptomen van type 2 diabetes.

Inhoud van dit artikel:

  1. Zeven kruiden en supplementen
  2. Belangrijke overwegingen voor mensen met diabetes

 

Zeven kruiden en supplementen

Hier zijn zeven kruiden en supplementen die van nut kunnen zijn voor mensen met type 2 diabetes.

Aloë vera

Studies suggereren een antidiabetisch potentieel voor aloë dat de bloedsuikerspiegel kan verlagen.

Aloë vera is een veel voorkomende plant met veel verschillende toepassingen. De meeste mensen zijn zich bewust van de plant die wordt gebruikt om de huid te coaten en deze te beschermen tegen schade veroorzaakt door te veel blootstelling aan de zon.

De plant heeft echter ook veel minder bekende voordelen. Deze variëren van het helpen van problemen met de spijsvertering tot mogelijk zelfs het verlichten van diabetes mellitus type 2.

Eén review analyseerde vele studies met aloë vera om symptomen van diabetes te behandelen. Hun resultaten suggereerden sterk een antidiabetisch potentieel voor aloë. Onderwerpen die aloë kregen, vertoonden lagere bloedsuikerspiegels en hogere insulinespiegels.

Verdere tests hebben aangetoond dat aloë helpt om de hoeveelheid insuline die door de pancreas wordt geproduceerd, te verhogen. Dit kan betekenen dat aloë helpt om lichamen met diabetes type 2 te herstellen of hen te beschermen tegen verdere schade. De onderzoekers riepen op tot meer studies over aloë en extracten om zeker te zijn van deze effecten.

Er zijn veel manieren om aloë te nemen. Juiced pulp wordt op veel markten verkocht en aan dranken toegevoegd, en extracten worden in capsules gezet om als supplement te worden ingenomen.

Kaneel

Cinnamon is een geurig kruid dat is gemaakt op basis van de schors van een boom en wordt veel gebruikt in keukens. Het heeft een zoete en pittige geur en smaak die zoetheid kan toevoegen zonder extra suiker. Het is daarom alleen al populair bij mensen met type 2 diabetes, maar er is veel meer aan kaneel dan alleen smaak.

Een review wees uit dat proefpersonen met metabool syndroom en type 2 diabetes die kaneel kregen positieve resultaten op veel verschillende gebieden vertoonden, zoals:

  • bloedsuikerspiegel
  • insulineniveaus
  • insulinegevoeligheid
  • vetgehalte in het bloed
  • antioxidant niveaus
  • bloeddruk
  • lichaamsgewicht
  • tijd om voedsel te verwerken

Dit zijn belangrijke markers voor mensen met diabetes. Uit dit onderzoek kan worden gezegd dat kaneel belangrijk is voor iedereen met diabetes type 2.

De onderzoekers merkten echter op dat het type kaneel en de ingenomen hoeveelheid wel effect hebben op de resultaten. Alleen de hoogste kwaliteit kaneel of kaneelextracten in capsulevorm moet worden gebruikt als een aanvullende behandelingsmethode.

Een ervaren arts uit de gezondheidszorg moet altijd worden geraadpleegd voordat kaneel zwaar als supplement wordt gebruikt.

Bittere meloen

bitter melon - ZEVEN KRUIDEN EN SUPPLEMENTEN VOOR DIABETES TYPE 2

Bittere meloen is een traditioneel Chinees en Indiaas medicinaal fruit. Onderzoek suggereert dat de zaden kunnen helpen om de bloedsuikerspiegel te verlagen.

Momordica charantia , ook bekend als bittere meloen, is een medicinale vrucht. Het wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde van China en India. De bittere vrucht zelf wordt in vele gerechten gekookt en de medicinale eigenschappen van de plant worden nog steeds ontdekt.

Een ontdekking ondersteund door de wetenschap is dat bittere meloen kan helpen met symptomen van diabetes. Een review wees uit dat veel delen van de plant zijn gebruikt om diabetespatiënten te behandelen.

Bittere meloenzaden werden gegeven aan zowel mensen met type 1- en type 2-diabetes om hun bloedsuikerspiegel te verlagen. Gemengde plantaardige pulp vermengd met water verlaagde ook de bloedsuikerspiegel in 86 procent van de geteste type 2 diabetespatiënten. Het vruchtensap van de bittere meloen heeft in veel gevallen ook de bloedsuikertolerantie verbeterd.

Het eten of drinken van de bittere meloen kan een verworven smaak zijn. Gelukkig werden soortgelijke effecten opgemerkt met extracten van de vruchten die als supplementen werden ingenomen.

Er is niet genoeg bewijs om aan te nemen dat bittere meloen kan worden gebruikt in plaats van insuline of medicatie voor diabetes. Het kan patiënten echter helpen minder afhankelijk te zijn van die medicijnen of hun doseringen te verlagen.

Mariadistel

Mariadistel is een kruid dat al sinds de oudheid wordt gebruikt voor veel verschillende kwalen en dat wordt beschouwd als een tonicum voor de lever. Het meest bestudeerde extract van mariadistel wordt silymarine genoemd, een verbinding die antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Het zijn deze eigenschappen die van melkdistel een geweldig kruid kunnen maken voor mensen met diabetes.

Een review vermeldt dat veel van de studies over silymarine veelbelovend zijn, maar het onderzoek is niet sterk genoeg om te beginnen met het aanbevelen van het kruid of extract alleen voor diabeteszorg.

Veel mensen vinden misschien nog steeds dat het een belangrijk onderdeel is van een zorgroutine, vooral omdat de antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen kunnen helpen beschermen tegen verdere schade veroorzaakt door diabetes. Mariadistel wordt meestal als supplement ingenomen.

fenegriek

Fenegriek is een ander zaadje met de potentie om de bloedsuikerspiegel te verlagen. De zaden bevatten vezels en chemicaliën die de vertering van koolhydraten zoals suiker vertragen . De zaden kunnen ook helpen het ontstaan ​​van diabetes type 2 te vertragen of te voorkomen.

Een recente studie wees uit dat mensen met prediabetes minder snel diabetes type 2 kregen terwijl ze poedervormig fenegriekzaad gebruikten. Dit werd veroorzaakt doordat het zaadje de insulinespiegels in het lichaam verhoogde, waardoor ook de suiker in het bloed verminderde.

Onderzoekers ontdekten dat het zaad ook hielp om het cholesterolgehalte bij patiënten te verlagen .

Fenegriek kan in bepaalde gerechten worden gekookt, aan warm water worden toegevoegd of tot poeder worden vermalen. Het kan ook worden toegevoegd aan een capsule die als een supplement moet worden ingeslikt.

Gymnema

Gymnema is een relatief nieuw kruid op de westerse markt. In de geboorteplaats van de plant van India, de naam betekent "suikervernietiger." Een recent onderzoek wees uit dat zowel type 1- als type-2-diabetespatiënten die gymnema kregen, tekenen van verbetering vertoonden.

Bij mensen met type 1-diabetes die gedurende een periode van 18 maanden het blaadextract kregen, was het nuchtere bloedsuikerniveau significant verlaagd in vergelijking met een groep die alleen insuline kreeg.

Uit andere tests met gymnema bleek dat mensen met diabetes type 2 goed reageerden op het nemen van zowel het blad als het extract gedurende verschillende perioden. Het gebruik van gymnema verlaagde de bloedsuikerspiegel en verhoogde het insulinegehalte in het lichaam van sommige patiënten.

Het gebruik van zowel het bladerenblad als het blaadextract kan gunstig zijn voor veel mensen met diabetes.

Gember

 

Gember wordt al vele jaren gebruikt voor de behandeling van spijsverterings- en ontstekingsproblemen. Recent onderzoek suggereert dat het de insulineresistentie kan verminderen.

Gember is een ander kruid waar de wetenschap gewoon meer over ontdekt. Het wordt al duizenden jaren gebruikt in traditionele medische systemen.

Gember wordt vaak gebruikt om spijsverterings- en ontstekingsproblemen te behandelen. Echter, een recente recensie geplaatst om aan te tonen dat het misschien ook nuttig kan zijn bij het behandelen van diabetes symptomen.

In hun review ontdekten onderzoekers dat suppletie met gember de bloedsuikerspiegel verlaagde, maar de bloedinsulinespiegels niet verlaagde. Daarom suggereren ze dat gember de insulineresistentie in het lichaam voor diabetes type 2 kan verminderen .

Het is belangrijk op te merken dat de onderzoekers niet zeker wisten hoe gember dit doet. Er is meer onderzoek nodig om de claims zekerder te maken.

Gember wordt vaak rauw of als een poedervormig kruid aan levensmiddelen toegevoegd, in thee gezet of als een oraal supplement aan capsules toegevoegd.

 

Belangrijke overwegingen voor mensen met diabetes

Het is altijd het beste om te werken met een zorgverlener voordat u een nieuw kruid of supplement gebruikt. Artsen beginnen patiënten meestal met een lagere dosis en nemen het geleidelijk aan tot een comfortabele dosis wordt gevonden.

Sommige kruiden kunnen interageren met andere medicijnen die hetzelfde werk doen, zoals bloedverdunners en medicijnen met een hoge bloeddruk . Het is erg belangrijk om op de hoogte te zijn van eventuele interacties voordat u een nieuw supplement start.

Het is ook belangrijk voor mensen om kruiden van een hoogwaardige bron te krijgen. Kruiden worden niet gecontroleerd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Producten kunnen verschillende kruiden en vulstoffen bevatten, een verkeerde dosis aanbevelen of zelfs besmet zijn met pesticiden.

Kruiden en supplementen moeten worden gezien als een aanvullende behandelingsoptie en mogen medicijnen niet vervangen.

In nauwe samenwerking met een deskundige professionele zorgverlener kunnen kruiden een geweldige aanvulling zijn op veel zorgprogramma's voor diabetes.